Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

XTRO II: THE SECOND ENCOUNTER (1991)


Θυμάται κανείς την πρώτη ταινία όπου η τρομο-arthouse παράνοια ξεχύλιζε από την αρχή μέχρι το τέλος ;
Στην δεύτερη το όνομα είχε αγοραστεί από τον σκηνοθέτη , ο οποίος αποφάσισε να φτιάξει ένα φτηνιάρικο STARGATE/ALIENS υβρίδιο στα γρήγορα με το γνωστό alien-ο-τέρας να περιμένει να γραπώσει τους ηρωικούς ταξιδιώτες των διαστάσεων και οποιονδήποτε άλλον μπορεί !
Ο Harry Bromley Davenport ( XTRO , XTRO 3 ) δήλωσε ξεδιάντροπα πως έκανε την δεύτερη ταινία για τα λεφτά (;) , μιας και είχε αποκτήσει τα δικαιώματα του ονόματος Xtro (αλλά όχι και της ιστορίας , οπότε έτσι εξηγείται η ελεύθερη συνέχεια) .
Μυστική βάση με 13 επίπεδα κάπου στα χιόνια . Τα πάντα ελεγχόμενα από υπολογιστή .
Το μυστικό πρόγραμμα Nexus , επιτρέπει το ταξίδι σε άλλες διαστάσεις . Η επιστημονική κοινώτητα επιτέλους θα προσθέσει και άλλες ερωτήσεις στις απαντήσεις που δεν έχει βρει για αυτήν εδώ τη διάσταση ! Οι πρώτοι ταξιδιώτες χάνονται στην "άλλη πλευρά" , αφού κάτι ξένο διακόπτει την επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου . Το άγνωστο ον χρησιμοποιεί έναν από τους ταξιδιώτες της αποστολής για να έρθει πίσω στη Γη και η βάση εκκενώνεται από το προσωπικό την στιγμή που κάνει την εμφανισή του από μέσα της (βγαίνει ολόκληρο από τον θώρακα της - βλέπε Alien) .
Η λύση θα δωθεί από τους ηρωικούς επιστήμονες που θα παραμείνουν στα πόστα τους και 4 σκληροτράχηλους στρατιώτες της ομάδας διάσωσης που δεν πρόλαβαν να πάνε να τσεκάρουν την άλλη διάσταση ....
Για να νοστιμίσει και άλλο η κατάσταση , οι ήρωες έχουν 6 ώρες να εξουδετερώσουν τον εξωγήινο , αλλιώς ο υπολογιστής που ελέγχει τα πάντα θα γεμίσει την μολυσμένη βάση με ραδιενέργια για να την καθαρίσει βιολογικά ....
Ο Jean-Michael Vincent ( THE MECHANIC , AIRWOLF , JURRASIC WOMEN ) είναι ο Δόκτωρ Ron Shepherd . Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη , δεν γούσταρε μια που έπαιζε στην συγκεκριμένη ταινία και δεν είχε μπει καν στον κόπο να μάθει τις ατάκες του (κι αν τσεκάρει κανείς την φιλμογραφία του μετά από εδώ , μάλλον δεν γούσταρε γενικότερα την ζωή του) . O Shepherd είναι ο ειδικός στα θέματα του Nexus , μιας και αυτός ήταν ο εμπνευστής του όλου προγράμματος . Τον καλούν να βοηθήσει , όταν η αποστολή χαθεί στην άλλη διάσταση . Είναι ο μόνος που έχει επισκευτεί την "άλλη πλευρά" και έχει επιστρέψει .
O Paul Koslo ( CLEOPATRA JONES , MISTER MAJESTYK , THE ANNIHILATORS , ROBOT JOX , PROJECT SHADOWCHASER ) είναι ο Δόκτωρ Alex Summerfield . Έχει θέματα με τον Shepherd , γιατί τον θεωρεί υπεύθυνο για την ανατίναξη της προηγούμενης μυστικής βάσης στο Texas 3 χρόνια νωρίτερα . Δεν τον θέλει στην βάση του . Η κακία του του γυρίζει μπούμερανγκ και μολύνεται από τον εξωγήινο . Ο Shepherd τον στέλνει ταξίδι άνευ επιστροφής στην άλλη διάσταση για να γλυτώσει το ντους της ραδιενέργιας .
Η Tara Buckman ( SILENT NIGHT DEADLY NIGHT , FREDDY'S NIGHTMARES ) είναι η Δόκτωρ Julie Casserly . Η δόκτωρ μοιάζει ανυσηχητικά με την Sarah Connor . Είχε σχέση με τον Shepherd , αλλά κρατάει ακόμη αναμένο κερί για αυτόν .
Ο τηλεοπτικός Jano Frandsen ( 21 JUMP STREET , HIGHLANDER , COBRA , M.A.N.T.I.S. , THE OUTER LIMITS , THE X-FILES , STARGATE: SG-1 , THE IMMORTAL , ANDROMEDA , MASTERS OF HORROR ) είναι ο Λοχαγός McShane . Πουράκλα και οπλάρα με βαστάζο κάμερας αλα ALIENS δεν τον έσωσαν από τον εξωγήινο .
---------------------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο Βαρβαρικό CGI , πάει :
Πριν τις υπερτρισδιάστατες κατόψεις υπογείων βάσεων στα RESIDENT EVIL , υπήρχε αυτό εδώ :
Διακρίνει κανείς και τα 13 επίπεδα της φέσας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.