Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

BROTHERS IN ARMS (2005)

Υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές πραγματικότητες εκεί έξω .
Σε μια από αυτές , την άγρια δύση την κατέκτησαν μαύροι . Όχι του 19ου αιώνα όμως . Τύποι της "γειτονιάς" με τατουάζ , τζίβες , αλυσίδες και χρυσά δόντια !
Ο πρωτοποριακός και πολυδιάστατος σκηνοθέτης του εκκεντρικού , Jean-Claude La Marre ( COLOR OF THE CROSS - αυτό με τον μαύρο Χριστό , GANG OF ROSES 1&2 ) επανέρχεται στην φυλετική φαντασία με άλλη μια πρόσμιξη στοιχείων και εποχών , δημιουργώντας το "Αδέλφια Στα Όπλα" και εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα λίστα με ταινίες που ανήκουν στο αυθαίρετο Hip-hop-Western ιδίωμα .
Πρόκειται για την ιστορία δύο "αδελφών" , περιβόητων πιστολάδων , οι οποίοι πάνε στην μικρή πόλη Corazon του Νέου Μεξικό για να ληστέψουν μια τράπεζα (που είναι σε αναμονή μεγάλης χρηματαποστολής) , και άρα να τα βάλουν με το πλούσιο αφεντικό της περιοχής που είναι ταυτόχρονα και μούτρο !
Ο David Carradine είναι ο Driscoll . Ο λευκός πλούσιος/σατανικός δυνάστης/παλιοχαρακτήρας που πάτησε επί πτωμάτων για να φτιάξει περιουσία . Μαζί με τον σαδιστή γιο του , ελέγχουν την περιοχή  . Ο Driscoll έχει προηγούμενα με τον Linc και τον αδελφό του Zane , τα οποία μπορούν να λυθούν μόνο με αίμα ...
Άλλη μια συμμετοχή του σε φεσάρα μεγατόνων , 4 χρόνια πριν βρεθεί κρεμασμένος απ'τ'αρ&*δια και τον λαιμό μέσα σε μια ντουλάπα ξενοδοχείου ημιδιαμονής κάπου στην Ταϊλάνδη ! Κατά πόσον η φιλμογραφία του να τον οδήγησε σε μια τέτοια θεαματική έξοδο , θα παραμείνει για πάντα ένας γρίφος ...
Παρόλα αυτά ακόμη και μετά θάνατον δεν έβαλε μυαλό , μιας και συνεχίζουν να βγαίνουν ταινίες με τον Bill , καθώς είχε πάρει παραμάζωμα τους μικρούς ρόλους σε δεύτερες παραγωγές (με πιο πρόσφατο το NIGHT OF THE TEMPLAR - 2012) !
Ο Gabriel Casseus είναι ο Linc , ο υποτιθέμενος ήρωας/αντιήρωας που φτάνει στην μικρή πόλη έχοντας στον νου του την εκδίκηση .
Η Idalis DeLeon είναι η Σερίφης Sanchez . Η μαύρη σερίφης της μικρής πόλης .
O Raymond Cruz ( OUT FOR JUSTICE , UNDER SIEGE , THE ROCK , ALIEN: RESURRECTION ) είναι ο λατίνος Αιδεσιμότατος της μικρής πόλης . Μαζί με τον Carradine είναι οι πιο αναγνωρίσιμοι σε παγκόσμιο επίπεδο .
O ραπερ Kurupt ( HALF PAST DEAD ) είναι ο Kansas . Αντιπροσωπεύει όσο μπορεί την "γειτονιά" στην άγρια δύση , περισσότερο με την στάση του , μιας και δεν μιλάει ιδιαίτερα .
Ευτυχώς που ο La Marre δεν έχει τους φίλους του Rodriguez για να περάσει το ετερόκλητο πείραμα του ως Grindhouse τέχνη .
-------------------------------------------------------
-Βραβείο Δημιουργικό Μονταζ , πάει :
Στον Jean-Claude La Marre .
Στην σκηνή με την επίθεση στο σπίτι , ένας από τους υπερασπιστές βγάζει την καραμπίνα του μέσα από σπασμένο τζάμι παραθύρου , (σπάζοντας το κάθε φορά) , 4 ΦΟΡΕΣ !
Έφερε στο μυαλό την 12-φορές-εκπαραθύρωση του μανιακού δολοφόνου από τον Steven Seagal στο KILL SWITCH (2008) !
-------------------------------------------------------

Προτείνεται για διπλή προβολή με το MOULIN ROUGE (2001) , μιας και πρόκειται σχεδόν για την ίδια ταινία , αλλά με διαφορετικά απωθημένα και προϋπολογισμούς ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.