Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

FUTURE WAR (1997)

Ο σπεσιαλίστας των μηχανικών εφέ σε ταινίες όπως τα THE BRIDE OF RE-ANIMATOR (1989) και CARNOSAUR (1993) , Anthony Doublin , ντεμπουτάρει στην καρέκλα του σκηνοθέτη με δυνατό cyborg-fesi !
10 χρόνια αργότερα ο Doublin συντάραξε τα πλήθη με το ανατρεπτικό SLAUGHTERED (2008) - αυτό με τον γκοθά μυστικιστή που σφάζει γκομενάκια που έρχονται να ποζάρουν για το site μοντέλων που διατηρεί ...
Ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης/παραγωγός , υπεύθυνος για την άνοδο του Garry Daniels ( HEATSEEKER , THE EXPENDABLES ) στο πάνθεον της sci-fi-περιπέτειας , David Huey , είναι επίσης υπεύθυνος και για την αλλοπρόσαλη ιστορία : Cyborgs που χρησιμοποιούν δεινόσαυρους που φορούν κολάρα παγιδευμένα με εκρηκτικά ως λαγωνικά !
Δεν κατάφερε να επαναληφθεί κάτι τέτοιο ποτέ ξανά !
Η εισαγωγή στην δράση :
Μετά από αντρασία σε διαστημόπλοιο , ο Φυγάς μπαίνει σε ένα σκάφος διαφυγής και προσγειώνεται κάπου στον Ειρηνικό Ωκεανό !
Το πρόβλημα :
Ο Φυγάς είναι από το μέλλον , ενώ ο Ειρηνικός Ωκεανός από την δεκαετία του '90 !
Οι Παίχτες :
Ο Daniel Bernhardt ( BLOODSPORT 2 , 3 & 4 , MORTAL KOMBAT: KONQUEST , THE MATRIX RELOADED , THE CUTTER , CREATURE ) είναι ο "Φυγάς" . Η περίπτωση του Φυγά είναι ιδιαίτερη , μιας και στο μέλλον , τα cyborgs κάνουν κουμάντο απαγάγοντας σκλάβους από διαφορετικές χρονικές περιόδους της ιστορίας ... Για να επικυρώσουν την κυριαρχία τους πάνω στο ανθρώπινο είδος και για να τους βρίσκουν πιο εύκολα , χρησιμοποιούν δεινόσαυρους (ίσως μια λεπτομέρεια που ξέφυγε από τον σεναριογράφο του TERMINATOR , αφού αν είχε βάλει δεινόσαυρο αντί για Schwarzenegger , ο Connor θα ήταν παρελθόν) ! Φυσικά για να ελέγχουν και τους δεινόσαυρους , τα ειδικά κολάρα είναι παγιδευμένα με εκρηκτικά (βλέπε THE RUNNING MAN) . Ο Φυγάς "πέφτει στο παρελθόν" και νιώθει επιτέλους σαν το σπίτι του ! Όλοι μιλούν Αγγλικά και γνωρίζουν την Βίβλο του Βασιλιά James . Δυστυχώς τον συλλαμβάνουν ως ύποπτο για κάτι φόνους που έχουν γίνει ξεκάθαρα από άγρια ζώα (λογικό , αν υποθέσει κανείς πως ο Φυγάς διαθέτει δόντια άγριου ζώου , δηλαδή δεινοσαύρου) ! Ο Φυγάς θα καταφέρει να "φύγει" και από το αστυνομικό τμήμα (μετά από εισβολή cyborg , αλα TERMINATOR) , θα συμμαχήσει με κάτι μαύρους συμμορίτες και θα καταφέρει να καταστρέψει το εργοστάσιο όπου κρύβονται τα cyborgs και οι ανιχνευτές δεινόσαυροι τους !
Η ίδια η φιλμογραφία του Bernhardt μαρτυράει πως είναι ο Van Damme της κατευθείαν-σε-βίντεο περιπέτειας (πριν ο ίδιος ο Van Damme γίνει ο Van Damme της κατευθείαν-σε-dvd περιπέτειας) !
Η Travis Brooke Stewart είναι η Αδελφή Anna . Βρίσκει τον φυγά kickboxer από το μέλλον και του παρέχει στέγη και ρομαντζάδα 20ου αιώνα . Η Anna είχε ένα αμαρτωλό παρελθόν ναρκωτικών και πορνείας . Οι παλιές τις φιλίες με συμμορίτες , θα αποδειχτούν σωτήριες για την ιδιαίτερη περίπτωση του Φυγά . Μόλις τελειώσει η όλη ανίερη δράση με τις σατανικές μηχανές , η Αδελφή Anna και ο Αδελφός Κίκμποξερ-απ'το-μέλλον , δουλεύουν μαζί σε χριστιανικό τηλεφωνικό κέντρο που βοηθάει απελπισμένους νέους (;) ...
Η δεύτερη ταινία που έκλεισε την καριέρα της την ίδια χρονιά ήταν το BIKINI HOTEL (1997) .
Ο Κακός :
O Robert "Maniac Cop" Z'Dar είναι ο Cyborg Master . Ξεχωρίζει στην cyborg ιεραρχία από το παχύ του μουστάκι και την TRON-fesa κοστουμιά .
-----------------------------------------------------------
Εκεί που νομίζεις πως το cyborg-με-μουστάκι δεν μπορεί να ξεπεράσει το νίντζα-με-μουστάκι , βλέπεις το cyborg-με-μουστάκι-και-χαίτη !

Ο Doublin κατάφερε να δημιουργήσει χρονικό παράδοξο μέσα στο χρονικό παράδοξο , αφού το βίντεο του , παρόλο που υποτίθεται πως τοποθετεί τους χαρακτήρες μέσα στο 1997 , θυμίζει περισσότερο 1991 !
Επίσης , το tagline της βιντεοκασέτας Past Predator , Present Alien , Future Terminator αφήνει πολλά στη φαντασία ... Είναι αυτό που λέμε "κλείσιμο του ματιού" , αλλά σε μια πιο "για πάντα" κατάσταση ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.