Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

THE CLASS OF 1999 II: THE SUBSTITUTE (1994)

Ο ομογενής Spiro Razatos ανέλαβε την επόμενη συνέχεια της άτακτης τάξης του 1999 .
Δυστυχώς το κακό προηγούμενο με την μίξη cyborgs και kickboxing που έκανε ο Albert Pyun το 1989 έπρεπε να έχει τελειώσει εκεί . Μια ολόκληρη φουρνιά από κατευθείαν-σε-βίντεο φουτουριστικές περιπέτειες καθ'όλη την διάρκεια της δεκαετίας του '90 προσπάθησαν να επαναλάβουν την συνταγή της επιτυχίας με τα γνωστά ιλαρά αποτελέσματα (κάτι σαν τις κούνγκφου παντόφλες που έβγαιναν μετά το DRUNKEN MASTER) .
Ο Spiro έκανε τον σκηνοθέτη τρεις φορές στη ζωή του . Αυτή είναι η δεύτερη του ταινία . Η πρώτη ήταν η σπινταριστή περιπέτεια FAST GETAWAY (1991) με τον Corey Haim και την Cynthia Rothrock . Μετά από αυτό εδώ σκηνοθέτησε 6 επεισόδια από την αδικοχαμένη τηλεοπτική σειρά TEAM KNIGHT RIDER (1997-1998) . Από εκεί και ύστερα ασχολήθηκε κυρίως με την πρωινή του δουλειά , που κάνει μέχρι και σήμερα , το κασκαντεριλίκι ...
Η ταινία δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη , αν εξαιρέσεις τις φλασιές που δείχνουν σκηνές από την πρώτη και το γεγονός πως ο πρωταγωνιστής πιστεύει πως είναι πρώην πολεμικό cyborg που έχει επαναπρογραμματιστεί για να διδάσκει σε λύκειο !
Ο Sasha Mitchell είναι ο εν λόγω παρανοϊκός καθηγητής , John Bolen . O Bolen πιστεύει πως είναι το τελευταίο cyborg καθηγητής που δεν πρόλαβε να πάει να διδάξει στην πρώτη ταινία και τον κυνηγάνε για να τον εξοντώσουν , αλλά στην πραγματικότητα είναι πρώην στρατιώτης που έχει υποσυνείδητες εντολές που μπορεί να τον "ξυπνήσουν" ανά πάσα στιγμή .
O Mitchell είναι γνωστός στους φεσολογικούς κύκλους από τις ερμηνείες του στα THE KICKBOXER 2 , μέχρι και το 4 . Για να μη ξεχνιόμαστε , παίζει και στην τελευταία cyborg δημιουργία του Albert Pyun , CYBORG NEMESIS (2013) .
Μέσες άκρες , στο πλέον μακρινό παρελθόν/μέλλον (ανάλογα σε ποια πλευρά της οθόνης βρίσκεσαι) του 1999 , οι συμμορίες συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο στους δρόμους και τα σχολεία .
Η Jenna McKensie ( Caitlin Dulany - MANIAC COP 3 ) είναι μια νεαρή καθηγήτρια λυκείου . Μια αποφράδα ημέρα γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας ενός εκ των μαθητών της από έναν άγριο συμμορίτη , τον Sanders . Η Jenna θέλει να καταθέσει , αλλά ο διευθυντής του λυκείου δεν την υποστηρίζει καθώς δεν έχει στοιχεία για την δολοφονία . Ο Sanders και η παρέα του επισκέπτονται την Jenna με σκοπό να την κάνουν να αλλάξει γνώμη με τη βία . Η αστυνομία συνεχίζει να είναι απών , όπως και στην προηγούμενη ταινία και ο γκόμενος της ο Emmet ( Nick Cassavetes - DELTA FORCE 3 , FACE/OFF , THE HANGOVER 2 ) , θέλει να κανονίσει τα μούτρα μόνος του .  Η Jenna δίνει τόπο στην οργή , μιας και πάνω απ'όλα είναι εκπαιδευτικός , αλλά ο Sanders επιμένει ....
Μέχρι να εμφανιστεί ο μυστηριώδης αντικαταστάτης με άνετη πρόσβαση σε εκρηκτικά , John Bolen !
O Bolen βοηθάει την Jenna όταν ο Sanders και η παρέα του επιχειρούν να βιάσουν την Jenna και παίρνει την άμεση απόφαση να ξεπαστρέψει όλη την συμμορία , έναν προς έναν , ανατινάζοντας τους στον διάολο , ενώ περπατάει αργά προς την κάμερα .

Ο Rick "Deathstalker" Hill ( DEATHSTALKER 1 και 4 , WARRIOR QUEEN , CYBORG 2 ) είναι ο πρώην πράκτορας της CIA , Gordon D. Ash . Έχει έρθει στην πόλη με σκοπό να επαναφέρει τον Bolen στην αρχική του κατάσταση .
----------------------------------------------
Το φιλοσοφικό ερώτημα για το αν οι μαθητές πρέπει να βιάζουν τους καθηγητές τους και οι άμεσοι εκρηκτικοί τρόποι αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων , έρχεται και πάλι στο προσκήνιο .
Η ταινία θα μπορούσε να είναι το prequel της σειράς εκπαιδευτικών περιπετειών THE SUBSTITUTE (1996) , η οποία ξεκίνησε με τον ήρωα αντικαταστάτη καθηγητή πρώην ειδικές δυνάμεις Tom Berenger και κατέληξε με τον Treat Williams για άλλες δύο συνέχειες . Θα μπορούσε να λέγεται THE SUBSTITUTE: CLASS OF 1999 , με την ίδια ευκολία που συνεχίστηκε με τους τίτλους THE SUBSTITUTE 2: SCHOOL'S OUT (1998) και THE SUBSTITUTE 3: WINNER TAKES ALL (1999) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.