Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

THE CLASS OF 1999 (1990)


" ... επιχειρώ από ένα επίπεδο απόλυτης μηδενικής ανοχής .."
- Κύριος Hardin , cyborg Καθηγητής Ιστορίας

Ο Mark L. Lester , σκηνοθέτης του CLASS OF 1984 (1982) και του COMMANDO (1985) , ολοκλήρωσε την κινηματογραφική του πρόταση για την αντιμετώπιση της σχολικής εγκληματικότητας , βάζοντας cyborg στην δεύτερη ταινία με την άτακτη τάξη του 1999 !
1992 , η σχολική βία ξεπερνάει τις επτά χιλιάδες περιπτώσεις την ημέρα ανα τις Αμερικανικές πολιτείες . Οι συμμορίες ελέγχουν τα πάντα και η αστυνομία αδυνατεί να επέμβει .
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κάνει μια χαρά πόλεμο για μια δεκαετία στην Λατινική Αμερική χρησιμοποιώντας cyborgs !
1999 , ο διευθυντής του Λυκείου Kennedy , ζητάει βοήθεια από την εταιρία Megateck . Το πιλοτικό πρόγραμμα με cyborgs που έχει την στήριξη του μοικτού Υπουργείου Εκπαίδευσης/Άμυνας είναι έτοιμο να ξεκινήσει . Δυστυχώς ο λυκειάρχης δεν γνωρίζει πως οι καινούργιοι του καθηγητές ξεκίνησαν ως πολεμικές μηχανές (και έχουν εμπειρία από τις ζούγκλες της λατινικής Αμερικής) ....
O Stacy Keach ( ο Βαραβάς στο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ , PRISON BREAK - αν μη τι άλλο αποτελεί μέρος του σύγχρονου ελληνικού συλλογικού ασυνειδήτου ) είναι ο διευθυντής της Megateck , δόκτωρ Bob Forrest . Ελέγχει τις δημιουργίες του από άνετο κέντρο επιχειρήσεων . Δεν πειράζει αν σπάνε μερικά κόκαλα παραπάνω . Σημασία έχει η μόρφωση και η πειθαρχία . Λευκοί φακοί επαφής στο μάτι και λευκό πλατινέ μαλλί πεζοναύτης που καταλήγει σε λεπτή χαίτη και τριμαρισμένο κορακί μουστάκι , χαρίζει εφιάλτες μέχρι και σήμερα .
Ο Patrick Kilpatrick ( THE TOXIC AVENGER , SCANNER COP 2 , UNDER SIEGE 2: DARK TERRITORY , ERASER , MINORITY REPORT , THE ZOMBINATOR ) είναι ο κύριος Bryles καθηγητής φυσικής αγωγής . Σκοτώνει στο πρώτο μάθημα πρεζάκια που του έβγαλε όπλο . Είναι ο "σκληρος" της ομάδας . O Kilpatrick ξανάκανε το cyborg σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς TERMINATOR: THE SARAH CONNOR CHRONICLES (2008-2009) .
Η ιέρεια του blaxploitation σινεμά Pam Grier ( COFFY , FOXY BROWN , SHEBA BABY , FRIDAY FOSTER , ESCAPE FROM L.A. , FORTRESS 2 , GHOSTS OF MARS ) είναι η κυρία Connors , καθηγήτρια χημείας . Σπάει τον αστράγαλο εξυπνάκια που δεν καθόταν στην θέση του . Είναι η ήρεμη δύναμη . Διαθέτει και φλογοβόλο πέρα από εκρηκτικό μπούστο .
Ο John P. Ryan ( IT'S ALIVE , FUTUREWORLD , IT LIVES AGAIN , DEATH WISH 4: THE CRACKDOWN , DELTA FORCE 2: THE COLOMBIAN CONNECTION ) είναι ο κύριος Hardin , καθηγητής ιστορίας . Επιχειρεί από ένα επίπεδο μηδενικής ανοχής και το δείχνει από την πρώτη στιγμή σπάζοντας τα οπίσθια ατίθασου μαθητή μπροστά σε όλο το τμήμα . Σκοτώνει πρεζάκια στο δεύτερο μάθημα γεμίζοντας του το στόμα με όλα τα ναρκωτικά που βρίσκει μέσα στον φορεαμό του και πνίγοντας τον με την αλυσίδα σκύλου που φοράει στον λαιμό του . Είναι ο "τακτικιστής" της ομάδας .
O Malcom McDowell ( THE CLOCKWORK ORANGE , CALIGULA ) είναι ο λυκειάρχης του Kennedy , Miles Langford . Ήθελε τα παιδιά να μορφωθούν , δεν ήξερε πως θα κατάληγε σε υπερβία το πρόγραμμα . Όταν απειλεί πως θα τερματίσει την συνεργασία , οι καθηγητές του τερματίζουν την ζωή .
H Traci Lind ( FRIGHT NIGHT PART 2 ) είναι η κόρη του λυκειάρχη , Christie . Τσίτα λακ στη περμανάντ το 1999 . Λες και είχε γυριστεί η ταινία δέκα χρόνια πιο πριν .
O Bradley Gregg ( ο Phillip , γνωστός και ως "Μαριονέτας" από το NIGHTMARE ON ELM STREET 3: DREAM WARRIORS , INDIANA JONES AND THE LAST CRUSADE )είναι ο Cody Culp , μέλος των Blackhearts που έχει βαρεθεί την σκληρή ζωή του δρόμου και θέλει να τελειώσει το λύκειο . Μόλις αποφυλακίστηκε και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του . Η συμμορία των θέλει πίσω , ο μικρός του αδελφός κάνει ναρκωτικά και θέλει να μπει στην συμμορία και οι cyborgs καθηγητές τον θέλουν νεκρό !
Παίζει ειδύλλιο με την Christie , αλλά ο μπαμπάς δεν γουστάρει σχέσεις με μούτρα ...
Η κατάσταση στο σπίτι του Cody είναι κατάσταση αναμορφωτηρίου , αφού πέρα από τον μικρό του αδελφό , κάνει και η μάνα του ναρκωτικά .
O Joshua John Miller ( HALLOWEEN III: SEASON OF THE WITCH , NEAR DARK , THE WIZARD OF GORE ) είναι ο μικρός αδελφός του Cody , Angel . Μπαίνει στην συμμορία και κάνει τον σκληρό , αλλά καταβάθος τα κάνει όλα για να κερδίσει τον σεβασμό του αδελφού του .
Οι καθηγήτες περνάνε γρήγορα σε στρατηγική αντεπίθεση , δέρνοντας μέχρι θανάτου δύο μέλη από τις αντίπαλες συμμορίες , των Blackhearts και των Razorheads , βάζοντας έτσι φυτιλιές στην ήδη δυναμιτισμένη ατμόσφαιρα . Ο ένας νεκρός είναι ο Angel .
Οι συμμορίες θα μασίσουν και θα δώσουν ραντεβού θανάτου μέσα στην ελεύθερη ζώνη του λυκείου . Εκεί θα τους περιμένουν οι καθηγητές για να τους αποτελειώσουν μια και καλή (με λάφυρο την κόρη του μακαρίτη λυκειάρχη) !
------------------------------------------------------
Ίσως αν είχαν αυτούς τους καθηγητές οι χαβαλέδες στα ΡΟΔΑ ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ , η ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου να είχε εξελιχθεί διαφορετικά ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.