Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

PROJECT SHADOWCHASER 3 (1995)


Γνωστό και ως PROJECT SHADOWCHASER 3000 , EDGE OF DARKNESS και PROJECT COBRA 3 .
Η τριλογία κορυφώνεται με άκυρη συνέχεια στο αχανές διάστημα , αφού αυτή τη φορά , ο Zagarino βρίσκεται κρυμμένος μέσα σε ένα ακυβέρνητο Ρώσικο διαστημόπλοιο , περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθεί στο ανυποψίαστο πλήρωμα ενός Αμερικάνικου διαστημικού σταθμού που βρίσκεται σε επικίνδυνη τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη !
Ο Frank Zagarino παραμένει ο ανώνυμος cyborg με το πλατινέ μαλλί . Βρίσκεται μέσα σε ένα ακυβέρνητο Ρώσικο διαστημόπλοιο εξόρυξης , το Siberia , που είχε δώσει σημεία ζωής 25 χρόνια νωρίτερα . Το διαστημόπλοιο βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τον Αμερικανικό διαστημικό σταθμό επικοινωνιών Comstat 5 , ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη . Μετά την αναμενόμενη σύγκρουση/δύο-σε-ένα , το πλέον μισό πλήρωμα του Comstat 5 ανακαλύπτει τα πτώματα των Ρώσων αστροναυτών και σταδιακά έρχεται αντιμέτωπο "πρόσωπο με πλατινέ μαλλί" με τον βιονικό δολοφόνο τους ! Ο Zagarino ήταν ανδροειδές ασφαλείας του διαστημοπολοίου , το οποίο έπαθε αμόκ και έβγαλε την μπλούζα του , σκοτώνοντας τους πάντες γυμνόστηθο !
Πέρα από τον εκκεντρικό Zagarino-bot (ο οποίος μπορεί να αλλάζει και μορφή προκαλώντας παράνοια τύπου The Thing στους επιζώντες) , το πλήρωμα θα πρέπει να βρει λύση και για ένα άλλο μικτό πρόβλημα : Ο διαστημικός σταθμός ετοιμάζεται να διαλυθεί από τις βαρυτικές δυνάμεις του κόκκινου πλανήτη και ο πυρηνικός αντιδραστήρας του διαστημόπλοιου έχει υπερθερμανθεί !
Ο Sam Bottoms ( APOCALYPSE NOW ) είναι ο Cody . Μηχανικός με συνείδηση . Δεν αφήνει κανέναν πίσω .
O Christopher Atkins (το ομορφόπαιδο με την ξανθιά μπούκλα από την ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ) είναι ο Snake . Εδώ είναι αγνώριστος . Πάνε οι ερμαφρόδιτες μπούκλες και οι ρομαντικές μπουρμπουλήθρες . Ατιμέλητος , βλογιοκομμένος και αξύριστος , όπως αρμόζει σε έναν πιονιέρο του διαστήματος . Παρόλα αυτά , μοστράρει κολιέ με κοχύλια ...
H Musetta Vander ( PROJECT: METALBEAST , MORTAL KOMBAT: ANNIHILATION , WILD WILD WEST , THE CELL ) είναι η Rea . Γιατρός της ομάδας . Έχει ανατολικοευρωπαϊκή προφορά και γνωρίζει τον καπετάνιο του Siberia . Ήταν ο πατέρας της που χάθηκε πριν από 25 χρόνια ! Μεταφράζει το βιντεο-ημερολόγιο του πατέρα της , και αγχώνει τους υπόλοιπους με την αποκάλυψη της δολοφονικής μανίας του ανδροειδούς ... Παίζει αίσθημα με τον Cody .
O Christopher Neame ( STEEL DAWN , LICENCE TO KILL , GHOSTBUSTERS 2 , SUBURBAN COMMANDO , SPECIES 3 - και για τους σκληροπυρηνικούς , ο άνθρωπος που ενσάρκωσε τον ΠΡΟΣΑΤΑΝΟ στο HELLBOUND ) είναι ο Renko , ο άλλος μηχανικός της ομάδας .  Σε αντίθεση με τον Cody , ο Renko είναι παρτάκιας και δεν κολλάει να πουλήσει τους πάντες για να σώσει το τομάρι του .
Ο Rico Ross ( ALIENS ) είναι ο Lennox . Είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από τους σκληροτράχηλους πεζοναύτες του διαστήματος , γιατί και εδώ έχει ακριβώς ίδια αλλοπρόσαλη παρέα μέσα στον διαστημικό σταθμό (σκληρές γκόμενες με μπαντάνα που σηκώνουν βάρη , αξύριστοι τύποι με κομμένα γάντια που καπνίζουν πούρα , αυτός που περιφέρεται με την ρομποτική αναπηρική καρέκλα λέγεται "Ροδάκιας" , μεσήλικας καθηγητής με εφοπλιστικό φουλάρι κτλ στερεότυπα) .
-----------------------------------------
Ο Eyres χρησιμοποίησε το εργοστασιακό περιβάλλον (λεβητοστάσια , σωληνώσεις παντού κτλ) που είχε και στην προηγούμενη ταινία για το τρεχαλητό , προσαρμόζοντας το σε πιο διαστημικό ύφος για τα εσωτερικά πλάνα του Sideria .
Ο εφετζής μιας διαφορετικής αισθητικής παραγωγών Nick Davies ( TROY , THE DARK KNIGHT , IMMORTALS , WRATH OF THE TITANS ) είναι ο σεναριογράφος σε αυτό και το προηγούμενο Shadowchaser . Τελευταίο δείγμα ελεύθερης γραφής του ήταν το επίσης περιπετειώδες sci-fi-fesi , DNA (1997) με Mark Dacascos .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.