Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

FRANKENSTEIN'S ARMY (2013)

 "Τους οραματιστές πάντα τους παρεξηγούν ..."
- Δόκτωρ Victor Frankenstein

Θυμάται κανείς τις αφίσες και τα τρέηλερ από μια ταινία που λεγόταν WORST CASE SCENARIO ;
Η ταινία αυτή δεν κατάφερε να γίνει ποτέ λόγω προϋπολογισμού , αλλά εξαιτίας του ενθουσιώδους σκηνοθέτη Richard Raaphorst (και σεναριογράφου και concetp artist και storyboarder) που είχε βαρεθεί να περιμένει για άλλα 10 χρόνια να γίνει το όραμα του πραγματικότητα , γεννήθηκε ο "Στρατός του Frankenstein" !
Όπως και στο OUTPOST 3 , έτσι και εδώ , το φίδι από την τρύπα καλούνται να το βγάλουν οι Ρώσοι , μιας και μια ομάδα Ρώσων στρατιωτών που "απελευθερώνουν" τις τελευταίες περιοχές της Γερμανίας , ανακαλύπτουν κάπου στην Ανατολική Γερμανία ένα υπόγειο εργαστήριο/καταφύγιο , όπου ο εγγονός του Δόκτωρα Frankenstein είχε το ελεύθερο από τον Γερμανικό στρατό να κάνει πειράματα πάνω σε πτώματα , χρησιμοποιώντας τις σημειώσεις του παππού του . Τα πάντα για την δημιουργία του υπερστρατιώτη που θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους την πατρίδα ! Στις πυρετώδεις του προσπάθειες , ο εγγονός έχει δημιουργήσει ένα νέο είδος ανθρώπων ράβωντας πάνω σε πτώματα μεταλλικά εξαρτήματα από κάθε είδους όπλο και εργαλείο , πηγαίνοντας την ιδέα του διάσημου δόκτωρα ένα βήμα παραπέρα . Το αποτέλεσμα είναι γκροτέσκες δημιουργίες με κεφάλια από νάρκες , έλικες αεροπλάνων , σκάφανδρα , δρεπάνια , τρυπάνια και ότι άλλο μεταλλικό συνονθύλευμα μπορούσε να φανταστεί η δημιουργική ομάδα που ήταν υπεύθυνη για τα ειδικά εφέ της ταινίας !
Ο Karel Roden ( 15 MINUTES , BLADE 2 , BOOLETPROOF MONK , HELLBOY , THE ABANDONED , ORPHAN ) είναι ο Victor , ο εγγονός του Δόκτωρα . Ακολούθησε τα χνάρια του παππού και πλέον με την εξέλιξη της τεχνολογίας μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα ! Ο καλός γιατρός έχει αποφασίσει να σώσει την ανθρωπότητα από την πανούκλα των ιδεολογιών , και να τελειώσει τον πόλεμο δημιουργώντας ένα νέο είδος ανθρώπου . Μέσες άκρες , μεταμοσχεύει την δεξιά πλευρά του εγκεφάλου ενός ναζί , μέσα στο κεφάλι ενός από τους Ρώσους που μπήκαν μέσα στο σπίτι του και ενώνει τα δύο ημισφαίρια .... Για να εφαρμώσει το σχέδιο του σε παγκόσμιο επίπεδο , θα χρειαστούν πολλές από τις εφάνταστες δημιουργίες του ...
Δυστυχώς ο Κόκκινος Στρατός έχει ξεκινήσει τον βομβαρδισμό στην γύρω περιοχή .
Το ημι-Φέσι της υπόθεσης :
Εξαιτίας των περιορισμένων πόρων της παραγωγής που λέγαμε παραπάνω (οι οποίες δεν φαίνονται καθόλου) , ο σκηνοθέτης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την πεπατημένη του "κάποιος από την ομάδα τραβάει τα γεγονότα με μια κάμερα" .
Το να βρεις έγχρωμο φίλμ υψηλής ευκρίνιας από την δεκαετία του '40 πάει πολύ . Έκτος κι αν οι Γερμανοί πέρα από τις σημειώσεις του Frankenstein , είχαν και τις σημειώσεις του Einstein πάνω στο ταξίδι στον χρόνο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.