Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

PREMONITION (2005)

Ακολουθώντας πιστά την σχολή του Μεξικό σε ότι αφορά την κατά προσέγγιση μετάφραση του τίτλου της ταινίας για την Ελληνική αγορά , η Audio Visual φρόντισε να μας κατατοπίσει πλήρως με το μεστό "ΜΟΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ" .
Ο Αστυνομικός Jack Barnes ζει το Αμερικάνικο όνειρο : Έχει μια πανέμορφη σύζυγο , καταπληκτικά παιδιά , υπέροχο σπίτι και πετυχημένη καριέρα ... Μέχρι που θα αρχίσει να προφητεύει το μέλλον μέσω ονείρων μετά από μια παρολίγο-θανατηφόρα εμπειρία που είχε εν ώρα υπηρεσίας !
Παρέα με έναν φίλο του , ενώ επισκεπτόταν ένα εργοστάσιο τυποποίησης κοτόπουλων (με την κωδική ονομασία Chemi-Star) , έτυχε να πέσει πάνε σε τρομοκρατικό χτύπημα :
Λίγο νωρίτερα , τρομοκράτες (οι οποίοι ή είναι άραβες που κάνουν τους Ρώσους , ή το αντίστροφο) με μάσκες του Προέδρου Bush ακινητοποίησαν τους λιγοστούς εργάτες και υπό την απειλή όπλων έκλεψαν ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΚΟΒΑΛΤΙΟ (το έγραφε καθαρά πάνω στη συσκευή - είχε και biohazard σήμα) μέσα από μια αίθουσα ! Την στιγμή που αποχωρούσαν , ο Barnes ερχόταν με τον συνάδελφο του (διασταυρώσαν βλέματα στην είσοδο) ... Φυσικά ακολούθησε καταδίωξη με αυτοκίνητο , η οποία κατέληξε σε τραγικό ατύχημα που κόστισε την ζωή του συναδέλφου , και την "μεταμόρφωση" του Barnes ...
Σταδιακά όλοι αρχίζουν το δούλεμα , το FBI τον θεωρεί ύποπτο και τον ψάχνει για ανάκριση , η γυναίκα του τον παρατάει , και ο Barnes θα μείνει μόνος του σε μια προσπάθεια να αποτρέψει ένα ακόμη μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Los Angeles από τους αφηνιασμένους τρομοκράτες ...
Μόνος εναντίον όλων !
Με πυρηνικά μεγαλύτερης ισχύος από το ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΚΟΒΑΛΤΙΟ ...
O Casper Van Dien είναι ο μελλοντολόγος Ντετέκτιβ Jack Barnes . Αυτός τα βλέπει , αυτός τα ακούει , καθώς όλοι τον περνάνε για τρελάκια . Υποτίθεται πως είναι βετεράνος του Βιετναμ , αλλά αν κρίνω από το πως κρατιέται , πρέπει να ήταν γύρω στα 6 όταν τελείωσε ο πόλεμος ! Έχει επαναλαμβανόμενα όνειρα και βλέπει παλιούς του φίλους να πεθαίνουν στα χέρια του . Για να κοιμηθεί χρησιμοποιεί χάπια από κουτί που γράφει με μεγάλα γράμματα DEEP SLEEP . Πρέπει να βοηθούν . Υποπτεύομαι πως ο συνδιασμός από την καθημερινή χρήση DEEP SLEEP , η παραλίγο έκθεση του στο ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΚΟΒΑΛΤΙΟ (το αυτοκίνητο με τους τρομοκράτες και το κοβάλτιο περνάει δίπλα από το δικό του και η ιδέα μόνο δίνει μια sci-fi χροιά στην ιστορία) και τα σπασμένα πλευρά από το ατύχημα (ψιλοπέθανε για μερικά δευτερόλεπτα επίσης) , να του δημιούργησαν την μετάλλαξη στον εγκέφαλο και να του "άνοιξαν" την πόρτα στο να "βλέπει το μέλλον" !
Μετά το ατύχημα αρχίζει να προβλέπει σεισμούς , να βλέπει τρένα να φεύγουν απ'τις ράγες τους και άλλα παράξενα .
Η Catherine Oxenberg ( DYNASTY , ACAPULCO H.E.A.T. , STARSHIP TROOPERS 3 ) είναι η γυναίκα του Jack , Kate (φαίνεται μεγαλύτερη από τον Van Dien - θα μπορούσε να έχει πολεμήσει εκείνη στο Βιετναμ) .
Ο Κακός :
Ο David Palffy ( Νταβάς #1 στο REPLICANT , HOUSE OF THE DEAD , STARGATE: SG-1 , VAMPIRE WARS ) είναι ο αρχηγός των τρομοκρατών , Nazir . Κλέβουν ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΚΟΒΑΛΤΙΟ από εργοστάσιο που συσκευάζει κοτόπουλα . Αυτό και μόνο αρκεί για να δείξει πως δεν αστειεύονται . Ο Nazir σκοπεύει να τοποθετήσει το ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΚΟΒΑΛΤΙΟ σε ένα ψηλό κτήριο (κατά προτίμηση στο κέντρο του Los Angeles) , ώστε να πλημμυρίσει ραδιενέργια τους ανυποψίαστους πολίτες γύρω από αυτό ... Ο Nazir παίζει βρώμικα και απαγάγει τον γιο του Barnes . Τον δένει με μια μακριά αλυσίδα πάνω στην συσκευή με το ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΚΟΒΛΤΙΟ . Ο χρονοδιακόπτης μετράει αντίστροφα , έτοιμος να "ιονίσει" το κοβάλτιο . Εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν για τα "πιστεύω" του Nazir (για τα οποία δεν ακούμε ποτέ - αποκαλεί όμως τον Barnes "ηλίθιο καουμπόϊ" - πρέπει να έχει κάποια άλυτα θέματα/απωθημένα με την άγρια δύση) ...
Η σαχλή διάσωση του μικρού με το ψηφιακό ελικόπτερο και η ψηφιακή έκρηξη του κτηρίου σε κάνουν να εύχεσαι να είχε ιονιστεί το κοβάλτιο ...
Ο Καλός :
Ο Earl Pastko ( BATTLEFIELD EARTH , LAND OF THE DEAD , THE COLONY ) είναι ο Vargas , ο περίεργος που γνωρίζει πολλά γύρω από τα μεταφυσικά φαινόμενα . Εμφανίζεται από το πουθενά και δίνει συμβουλές στον Van Dien βοηθώντας τον να καταλάβει καλύτερα την νέα του κατάσταση (τον παρομοιάζει με τον Νοστράδαμο) . Έχει τεράστιο δωμάτιο φωτισμένο από πολλά κεριά και γεμάτο με εκατοντάδες παλιά βιβλία . Στην πραγματικότητα όμως είναι παλιοί γνωστοί !
Ο Vargas είχε πεθάνει στα χέρια του Barnes στο Βιετνάμ (o Vargas φαίνεται να είναι 20 χρόνια μεγαλύτερος από τον Barnes) , αλλά επέστρεψε !
O Vargas θα μπορούσε να κάνει και τον ανατολικο-ευρωπαίο βρικόλακα , φύλακα άγγελο/οδηγό-στο-άγνωστο για τον Barnes . Νομίζω θα κόλαγε περισσότερο στην ροή της ιστορίας από το τρομοκρατικό φιάσκο με το ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΚΟΒΑΛΤΙΟ .
ΤΟ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΚΟΒΑΛΤΙΟ .
Ακούγεται δύσκολο να χωνέψει κανείς την ύπαρξη ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΥ ΚΟΒΑΛΤΙΟΥ σε έργοστάσιο που τυποποιεί κοτόπουλα προς κατανάλωση , αλλά την απάντηση την δίνει στα 61 λεπτά ο Barnes : To ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΚΟΒΑΛΤΙΟ χρησιμοποιείται για να αποστειρώνεται το κρέας !
Κάθε εργοστάσιο παραγωγής τυποποιημένων ζωικών προϊόντων έχει κλειδωμένη μια μυστική αποθήκη με ραδιενεργό υλικό !
---------------------------------------------
Βέβαια , μετά από τόσα χρόνια καριέρας σε κατευθείαν-σε-dvd περιπέτειες , κάποιοι συνεχίζουν να μην πείθονται από τον Casper (για βετεράνος του Βιετναμ δεν πείθει σίγουρα) ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.