Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

CYBERCITY (1999)

Ένα χρόνο πριν την νέα χιλιετία και το sci-fi-φέσι καλά κρατεί αφού η κινηματογραφική επιτυχία του MATRIX (1999) άνοιξε την όρεξη σε αρκετούς (το εξώφυλλο του dvd ισχυρίζεται ξεδιάντροπα πως "Πριν το MATRIX , υπήρχε η CYBERCITY") !
Η ταινία είναι γνωστή και ως THE SHEPHERD (αλλά το CYBERCITY ήταν πιο πιασάρικο) και ο σκηνοθέτης Peter Hayman είναι γνωστός και ως "αυτός που έκανε άλλη μια ταινία" (πριν από αυτή εδώ) , το LESLIE NIELSEN'S STUPID LITTLE GOLF VIDEO (1997) .
Παραγωγή του b-μεγιστάνα , Roger Corman .
Στο μετα-αποκαλυπτικό μέλλον οι άνθρωποι ζουν κάτω από την γη (δηλαδή μέσα σε αχανείς και άνετες αποθήκες που δεν κόστισαν τίποτε στον Corman) , όπου κουμάντο κάνουν οι διάφορες θρησκευτικές αιρέσεις και οι μπρατσωμένοι που επιβάλουν τις διαταγές τους πάντα για το καλό του ποιμνίου .
O C. Thomas Towell ( WAR OF THE WORLDS 1&2 , MUTANT VAMPIRE ZOMBIES FROM THE HOOD , CAMEL SPIDERS , THE AMAZING SPIDERMAN ) είναι ο δολοφονικός "Ποιμένας" , Boris Dakota . Δουλεύει για την "Εκκλησία του Miles" . Η τελευταία του αποστολή αφορά μια δολοφόνο "Ποιμένα" μιας αντίπαλης εκκλησίας . Όταν ο Dakota ανακαλύψει πως ο στόχος του έχει ένα κοριτσάκι , διστάζει να εκτελέσει τις εντολές του και βρίσκεται κυνηγημένος από τους δικούς του ! O Dakota ήταν πρώην αστυνομικός με γυναίκα και παιδί που δολοφονήθηκαν άγρια . Βλέποντας τον στόχο του και το παιδί δεν μπορεί να λειτουργήσει . Κάτι σπάει μέσα του και θέλει να τις προστατέψει !
Η Heidi Von Palleske ( DEAD RINGERS , 2103: THE DEADLY WAKE , CYBERMASTER , LAND OF THE DEAD , RED ) είναι η Lilith . Δουλεύει για την Εκκλησία της Sophia . Συμμαχεί με τον Dakota και γίνονται και οι δύο τους κυνηγημένοι από τους πάντες !
O πρώην παλαιστής Roddy "Rowdy" Piper ( HELL COMES TO FROGTOWN , THEY LIVE ) είναι ο αδίστακτος Miles . Ο Miles είναι ο ιδιοκτήτης του "Καναλιού Του Θεού" , οπότε ξέρει τι κάνει . Μπορεί να αναφωνεί κάποια στιγμή ένα "time to kick some holy ass" , αλλά δεν κλωτσάει κανέναν , πέρα από έναν φρουρό του που είναι ήδη πεσμένος και του μαθαίνει τρόπους . Μην περιμένει κανείς 10λεπτη μονομαχία τύπου THEY LIVE .
O David Carradine είναι ο "Εγγαστρίμυθος" με την τραβεστί δολοφονική κούκλα !
 Πρόκειται ίσως για τον πιο περίεργο ρόλο του Carradine μετά το CIRCLE OF IRON (1978) . Εμφανίζεται για 5 ολόκληρα λεπτά και αυτό οφείλεται περισσότερο στο γεγονός πως η ηθοποιός που κάνει την Sophia ( Marina Anderson ) , ήταν η σύζυγος του την συγκεκριμένη περίοδο (η οποία έχει γράψει και την πρόσφατη βιογραφία του Carradine - The Eye Of My Tornado) .
-----------------------------------------------------------
-Βραβείο Μελλοντικό Telemarketing , πάει :
Τα γυαλιά ηλίου που είναι ικανά να σβήσουν , ή να ανακτήσουν αναμνήσεις , είναι εδώ ! Απλά τα φοράς και περιμένεις .
-----------------------------------------------------------
Η περιπέτεια συνεχίζεται στα καπάκια στο επίσης ξεδιάντροπο CYBERMASTER (1999) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.