Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

GALLOWWALKERS (2012)


Το επικό νεκροζώντανο-γουέστερν πρότζεκτ του εκκεντρικού σκηνοθέτη Andrew Goth είχε ξεκινήσει το 2005 με τον τίτλο THE WRETCHED , με υποψήφιο πρωταγωνιστή τον Chow Yun-fat στον ρόλο του κυνηγού επικηρυγμένων ζόμπι - ευτυχώς που ο άνθρωπος παρέμεινε στη Κίνα μετά το BULLETPROOF MONK (2003) . Το αποτέλεσμα που ονειρευόταν δυστυχώς δεν έγινε πραγματικότητα , οπότε τα γυρίσματα ξεκίνησαν το 2006 στην Ναμίμπια και συνέπεσαν με τα προβλήματα που είχε ο Snipes με τον νόμο (δηλ. το έσκασα στην Ναμίμπια για να μην πάω μέσα λόγω φοροδιαφυγής) .
Στα χνάρια του BLADE , ο Wesley Snipes είναι ο Aman . Αυτή τη φορά όμως , αντί για Day Walker είναι Gallow Walker . Μοστράρει περιποιημένο γκριζαρισμένο μούσι και ντρεντλοκιά του τρόμου με έφεση στο ξερίζωμα κεφαλιών .
Ο Aman αφού πάρει ματωμένη εκδίκηση από τους ανθρώπους που του βίασαν την ερωμένη (γέννησε το παιδί των βιαστών και πέθανε) , πεθαίνει και ο ίδιος . Η αιρετική καλόγρια μητέρα του θα σπάσει την συμφωνία της με τον Θεό της Ερήμου (με σατανικό βοκόντερ στον άνεμο) για να σώσει την ζωή του γιου της και θα τον αναστήσει . Καίγεται ζωντανή και ο γιος ανασταίνεται . Δυστυχώς η νέα του ζωή είναι καταραμένη , αφού εκτός από τον Aman , επέστρεψαν ως νεκροζώντανοι και όλοι όσοι είχε σκοτώσει , με αποτέλεσμα να τον κυνηγούν ατέρμονα με σκοπό την εκδίκηση ...
Εκδίκηση ο ένας , εκδίκηση ο άλλος , οι απέθαντοι τρέχουν πάνω κάτω στην έρημο κυνηγώντας τον Snipes και την παρέα του ...
Ο Riley Smith ( VOODOO ACADEMY , EIGHT LEGGED FREAKS , BEVERLY HILLS 90210 ) είναι ο Fabulos , ο νεαρός με το γρήγορο εξάσφαιρο που γίνεται το sidekick του καταραμένου πιστολέρο Snipes . Ο Aman τον σώζει απ'τη κρεμάλα και τον χρησιμοποιεί για να αντιμετωπίσει την συμμορία των νεκροζώντανων . Μετά από μεγάλη μάχη τον κάνει και αυτόν ζόμπι , σκοτώνοντας τον στον καταραμένο τόπο της νεκρανάστασης (θα πέθαινε έτσι και αλλιώς από αιμμοραγία) .
H Tanit Phoenix ( DEATH RACE 2&3 ) είναι η Angel . Πόρνη καταδικασμένη σε θάνατο . Αναπτύσεται ρομάντζο με τον Fabulos .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Kevin Howarth ( THE LAST HORROR MOVIE ) είναι ο Kansa , ο αρχηγός των νεκροζώντανων βιαστών δολοφόνων που περιφέρονται αιώνια στην έρημο της Ναμίμπια . Κυκλοφορεί χωρίς δέρμα , μέχρι που καβατζώνει αλμπίνικη Legolas μεταμφίεση αλα HELLRAISER ("με στενέβει λίγο στις γάμπες ..") . Προσπαθεί να αναστήσει τον γιο του , αλλά επειδή είχε αυτοκτονίσει μετά τον βιασμό της κοπέλας του Blade , παραμένει ένα εσταυρωμένο πτώμα το οποίο το περιφέρει μαζί με την ομάδα του .
Η Simona Brhilikova ( LYCANTHROPY , WOLF DOG ) είναι η Kisscut , μέλος της παρέας του Kansa και ερωμένη/σωματοφύλακας του .
Ο Hector Hank ( THE ICEMAN ) είναι ο Hool . Ο λατίνος αλμπίνος με τα ραμμένα χείλη .
O WCW πρωτοπαλαιστής Diamond Dallas Page ( THE DEVIL'S REJECTS , HOOD OF HORROR , DRIFTWOOD ) , γνωστός και ως DDP είναι ο Skullbucket . Όταν σε λένε Νεκροκεφαλοκουβά , δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ ... Κυκλοφορεί στα τυφλά , φορώντας έναν μεταλλικό κουβά με αιχμηρά μέταλλα στο κεφάλι . Θυμίζει κάποιο από τα τέρατα του FRANKENSTEIN'S ARMY (2013) .
------------------------------------------------------------
Ο Snipes συνεχίζει την κατάβαση στην κατευθείαν-σε-dvd περιπέτεια και ξεκίνησε τα καλά των Milli Vanilli - δηλ. υποτίθεται ότι ακούς αυτόν αλλά μιλάει κάποιος άλλος .
Αν εξαιρέσει κανείς το όνομα του σκηνοθέτη το οποίο παραπέμπει σε βιντεο-βαμπιρική καρφρίλα , το GALLOWWALKERS ίσως να είναι η καλύτερη ταινία του Snipes μετά το BLADE ΙΙ (2002) .
Θυμίζει έντονα μια αρρωστημένη αίσθηση του NIGHTBREED (1990) που θα άφηνε μέσα από την ματιά του Jodorowski μια πρώτη προβολή αλλά χωρίς τις χίππικες αηδίες με τους τράγους και τα μαγικά αποθημένα της παιδικής του ηλικίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.