Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

THE DA VINCI CODE (2006)

 Το 2006 ήταν η χρονιά που επιτέλους οι συνδρομητές περιοδικών τύπου "'Αβατον" , "Mystery" και "Ανεξήγητο" , βρήκαν επιτέλους γκόμενες !
Ο συγγραφέας Dan Brown ξεμπρόστιασε την Καθολική Εκκλησία , εκδίδοντας το απόλυτο θρησκευτικό/συνωμοσιολογικό δράμα και έτσι αναγκαστήκαμε όλοι να μάθουμε επιτέλους τι συμβαίνει στα παρασκήνια αυτής της εγκληματικής οργάνωσης των αυτοαποκαλούμενων "Χριστιανών" που λυμένονται τον πλανήτη εδώ και τόσους αιώνες !
Τα θεμέλια της πίστης "ταράχτηκαν" για άλλη μια φορά , όπως και τότε που βρέθηκε το χαμένο ευαγγέλιο του Ιούδα , αλλά το DEFCON4 του δόγματος επέστρεψε στο "Ποιός Χέστηκε ;" , μερικές μέρες αργότερα ...
Ειδικά μετά την περιποίηση του τίτλου από τον ελληνικό περιοδικό τύπο που τον προσεταιρίστηκε με ανάλογη Lifestyle ελαφρότητα όπως ακριβώς και το V FOR VENTETA , (βλέπε σπαρταριστούς τίτλους άρθρων όπως "V for Ventouza" και "The Da Vitsia Code" σε περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας) , δημιουργώντας έτσι την κατάλληλη υποδομή για άμεση εγκόλπωση στο συλλογικό ασυνείδητο .
Και για όσους δεν το διάβασαν , ΤΩΡΑ μπορούν να το δουν !
Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Ron Howard , γνωστός και ως Richie Cunnigham από το HAPPY DAYS !
Ο Tom Hanks είναι ο Robert Langdon , πρώην Ειδικές Δυνάμεις (όχι μη χαίρεσαι , αυτό είναι δικό μου - δυστυχώς τον ρόλο δεν τον πήρε ο Steven Seagal για να αποκτούσε το οποιοδήποτε ενδιαφέρον η υπόλοιπη ιστορία - ούτε και οι Russell Crow , Hugh Jackman και George Clooney - αν και τον φαντάζομαι να πίνει λίγο ristreto στα πλακόστρωτα του Βατικανό προσπαθώντας να αναλύσει μουτζούρες - σε αντίθεση με τον Crow να πίνει μπύρες ενώ δέρνει καλόγερους και τον Jackman να πίνει Nestea ενώ χορεύει με καλόγερους) , Ερευνητής Συμβόλων (σε κάποια χώρα , αυτή η δουλειά όντως υπάρχει - εκεί που βρίσκεται το Harvard - σε πληρώνουν κι όλα για να το διδάσκεις ως μάθημα - λέγεται Θρησκευτική Συμβολολογία ) . Αναλαμβάνει να μελετήσει την περίεργη δολοφονία ενός επιστάτη μέσα στο μουσείο του Λούβρου . " Χχμμ , στο Λούβρο ε ; Περίεργο ..." . Πέρα από ξερόλας , είναι και κλειστοφοβικός (είχε πέσει μικρός σε πηγάδι) .
Αυτή Που Έπαιζε Στο Ameli , είναι η Sophie Neveu , Κρυπτολόγος (επίσης επάγγελμα που μπορεί να ζήσει κάποιος - δεν σου έχει τύχει ποτέ να ψάχνεις για ΚΡΥΠΤΟΛΟΓΟ για να σου επισκευάσει κάτι στο σπίτι και να μη βρίσκεις ;) . Η Neveu είναι η εγγονή του θύματος (ή τουλάχιστον έτσι νομίζει) . Ο Langdon αναλαμβάνει τα σύμβολα και αυτή αναλαμβάνει την κρυπτολογία της υπόθεσης , ενώ απολαμβάνουν τσάμπα ταξιδάκι σε διάφορες χώρες της Ευρώπης . Πλέον θεωρείται εκλεπτισμένο γούστο για μένα να ακούω γυναίκα να μιλάει αγγλικά σαν τον Pepe Le Pew . Πόσο μάλλον όταν αυτή είναι η τελευταία ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΠΟΓΟΝΟΣ του Χριστού !
O Jean-Pierre Marielle είναι ο άτυχος Jacques Sauniere . Θεώρησε λογικό να γδυθεί και να αλλήψει τον εαυτό του με σύμβολα χρησιμοποιώντας το ίδιο του το αίμα . Είναι αυτό που λέμε "έφυγα με μπαμ !" (βλέπε David Carradine) . Που να τηλεφωνάς στην αστυνομία νυχτιάτικα και να βάζεις τον κόσμο να ψάχνει ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΛΜΠΙΝΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟ που υπάρχει στον πλανήτη !; Η εκκεντρική συμπεριφορά του παππού δικαιολογείται από το γεγονός ότι ήταν αρχιδράκος της μυστικής οργάνωσης Κοινό της Σιών .
Ο Jean "Leon" Reno είναι ο Κάπτεν Bezu Fache . Μετά το GODZILLA (1998) αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη επιλογή της καριέρας του .
Ο Κακός :
Ο Ian "Gandalf Magneto" McKellen είναι ο Σερ Leigh Teabing . Δεν διαθέτει ούτε μαγικές , ούτε μεταλλαγμένες δυνάμεις , πέρα από το "Είμαι ειδικός στο Άγιο Δισκοπότηρο , Ρωτήστε Με" . Αυτή του η ειδικότητα πρέπει να του απέφερε εκατομμύρια , αφού ζει σε μια βιλάρα με κήπο διαστάσεων ποδοσφαιρικού γηπέδου . Στην πραγματικότητα , η ταυτότητα του είναι άλλη . Κυκλοφορεί στην πιάτσα των μυστικών θρησκευτικών οργανώσεων ως "Ο Δάσκαλος" .
Ο Alfred Molina είναι ο σατανικός Επίσκοπος Manuel Aringarosa . Δύο χρόνια νωρίτερα είχε κάνει τον σατανικό Δόκτωρ Όκταπους στο SPIDERMAN 2 (2004) . Έτσι και εμφάνιζε ξαφνικά 4 μεταλλικά πλοκάμια κάτω από την ρόμπα του , θα άλλαζαν τα πάντα μέσα μου για αυτή τη ταινία .
Ο Paul Bettany (η "φωνή" του Jarvis στις ταινίες του IRON MAN και στο AVENGERS) είναι ο Silas , ο αλμπίνος καλόγερος δολοφόνος ! Ίσως ο καλύτερος χαρακτηρισμός δολοφόνου σε ταινία . Μπορεί να μην είναι πολλοί οι αλμπίνοι καλόγεροι δολοφόνοι εκεί έξω , αλλά δεν παίζεις μαζί τους (αφού είναι μόνο ΕΝΑΣ) !
Ο Silas βγάζει τρελά γούστα στην ταινία , αφού πέρα από δολοφόνος για την Opus Dei (μυστική οργάνωση - που πλέον γνωρίζουμε όλοι για αυτή - γνωστή και ως "Μαφία της Καθολικής Εκκλησίας) , στέκεται ολόγυμνος στην μέση του άδειου του δωματίου (υπάρχουν διάφορα θρησκευτικά προπς εδώ και εκεί) και αρχίζει τα μαστιγώματα στην πλάτη . Πέρα από την S/M ρουτίνα , ο Silas ξεχνάει τα προβλήματα της καθημερινότητας , φορώντας μια μετα-αποκαλυπτικού τύπου ζαρτιέρα στα μπούτια , φτιαγμένη από αλυσίδα που σφίγγει με ζωνάρι , προκαλώντας στον εαυτό του ρίγη απόλαυσης που παραπέμπουν ανησυχητικά σε άλλο είδος ταινίας ...
Παρακολουθώντας τα όλα αυτά υπό την υπόκρουση ορχηστρικής μουσικής , ξέρεις οτι βλέπεις κάτι βραβευμένο .
Οι συνειρμοί όμως παραμένουν αδίστακτοι μέσα στο κεφάλι ...
---------------------------------------------------
-Βραβείο Για Καθολικά Γούστα , Παρήγγειλε Τώρα , πάει :
Η Μόνα χαμογελάει και μόνο που το βλέπει ... εσύ ;
-Βραβείο Μπερδέψ'τε Κι Άλλο Τους Βλαμένους , πάει :
Ο Dan Brown ισχυρίζεται πως το κόκκινο χρώμα των μαλλιών της μικρής γοργόνας Ariel από την ταινία του Disney αποτελεί αναφορά στον παγανισμό και είναι συμβολισμός από την ιστορία του δισκοπότηρου .
Κάποιοι συνεχίζουν να αγοράζουν και να διαβάζουν αυτά που γράφει ...
-Βραβείο Στην Ισπανία Βλέπουν Κάτι Εντελώς Διαφορετικό , πάει :
Πιστοί στην παράδοση του Εδώ-είναι-Ισπανία-και-μεταφράζουμε-ότι-θέλουμε , η ταινία πήγε στους σινεμάδες με την ονομασία "Απελπισμένοι Άγνωστοι" !
Ίσως να προσπαθούσε να αποκωδικοποιήσει τον τρόπο μετάφρασης ξένων ταινιών από Ισπανούς στο επόμενο βιβλίο του ο Dan . Σίγουρα οι μεταφραστές που χρησιμοποιούν για αυτή τη δουλειά ανήκουν σε μυστική οργάνωση (με έδρα το Μεξικό , γιατί από εκεί ξεκίνησαν όλα) η οποία μεταφράζει άλα-νταλον για να μπερδέψει και να ελέγξει την μάζα !
------------------------------------------------------
Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν πρέπει να αναπαράχθηκα με μίτωση και να σκότωσα τον εαυτό μου πολύ πρίν κορυφωθούν και τα 174 λεπτά της ταινίας .
Σε κάποιο άλλο , η Opus Dei με δολοφόνησε δύο μέρες μετά την δημοσίευση της ανάρτησης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.