Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

HIGHLANDER: ENDGAME (2000)


O Douglas Aarniokoski ( THE DAY ) σκηνοθετεί την τέταρτη ταινία της σειράς .
O Christopher Lambert είναι ο Connor MacLeod . Ο κινηματογραφικός MacLeod . Έχει βαρεθεί να βλέπει τους αγαπημένους του να πεθαίνουν πριν από αυτόν . Η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι ήταν η δολοφονία της υιοθετημένης του κόρης 10 χρόνια πριν . Ο Connor αποφασίζει να κλειστεί μέσα στο "Άδυτο" , έναν ιερό χώρο που έχουν οργανώσει οι "Παρατηρητές" για όσους "Αθάνατους" θέλουν να ξεκουραστούν απ'το παιχνίδι του αποκεφαλισμού και να μείνουν με τις σκέψεις τους . Μέσα σε μια συσκευή "στάσης" περνάει τα χρόνια του , ενώ τα μούσια του μακραίνουν ... 10 χρόνια αξυρισιάς είναι πολλά .
Παρατήρησα πως μετά το MORTAL KOMBAT (1995) , ο Lambert συνεχίζει να μιλάει σαν τον Rayden .
O Adrian Paul είναι ο Duncan MacLeod . Ο τηλεοπτικός MacLeod , ξάδελφος του κινηματογραφικού . Αρχίζει να έχει οράματα και ανησυχεί για τον ξαδελφό του . Βρίσκονται και αρχίζουν τα φλασμπακ από προηγούμενες ζωές ...
O Bruce Payne ( HOWLING VI: THE FREAKS , PASSENGER 57 , NECRONOMICON , FULL ECLIPSE ) είναι ο αδίστακτος Jacob Kell . Μέχρι το τέλος της ταινίας είναι ο Αθάνατος με τους 666 θανάτους στο ζωνάρι του (262 ο Connor και 174 ο Duncan) . Θέλει να μείνει ο τελευταίος , αλλά για να το καταφέρει πρέπει να εξοντώσει τα δύο ξαδέλφια ! Κάνει επιδρομή στο "Άδυτο" με σκοπό να σκοτώσει τον Connor , αλλά ξεχνάει να το κάνει για άγνωστο λόγο ! Παρόλο που σφάζει όλους τους υπόλοιπους . Ο Kell έχει παράπονα από τον Connor γιατί τα παλιά χρόνια τον είχε σκοτώσει μετά από μια παρεξήγηση . Έκεινος είχε κάψει στην πυρά την μάνα του MacLeod κατηγορώντας την για μαγεία και ο Connor του ανταπέδωσε την σκοτσέζικη αβρότητα . O Kell αναγεννήθηκε ως αθάνατος και αποφάσισε να εκδικηθεί τον Connor σκοτώνοντας αγαπημένα του πρόσωπα ανα τους αιώνες ... Ταυτόχρονα μοστράρει εκκεντρικό λουκ με σταυρούς στη φτέρνα των παπουτσιών του .
Οι άλλοι υποψήφιοι για τον ρόλο ήταν ο Billy Idol (μου φαίνεται πως ο Payne έχει δανιστεί τα παπούτσια του) , ο Jean-Claude Van Damme και ο David Bowie .
O Donnie Yen είναι ο Jin Ke . Πέρα από ακόλουθος του Kell είναι και ο χορογράφος των σκηνών μάχης , γεγονός που απογειώνει την δράση .
Ο Adam Copeland , γνωστός και ως The Edge στον κόσμο της επαγγελματικής πάλης , είναι ο Lachian . Εμφανίζεται σε ευχάριστο φλάσμπακ του 1712 και μονομαχεί με τα ξαδέλφια σε ληστρική επιδρομή . Ο Edge έχει παρατήσει την πάλη λόγω τραυματισμού και εμφανίζεται στην τηλεοπτική σειρά HAVEN .
------------------------------------------------
Η sci-fi μυθολογία που αναπτύχτηκε στην δεύτερη ταινία έχει προ πολλού ξεχαστεί . Οι αθάνατοι απλά υπάρχουν και συμμετέχουν σε ένα ατελείωτο παιχνίδι με τελικό νικητή μόνο έναν . Με 600 χρόνια αναμνήσεις ο καθένας , πόσες φορές να τους ντύσεις με κοστούμια εποχής για να βάλεις και άλλα στοιχεία στον κάθε χαρακτήρα ; Ο τηλεοπτικός MacLeod ήταν στο στοιχείο του και πέρα από το κεφάλι του κινηματογραφικού , πήρε και το χρίσμα να εμφανίζεται στις επόμενες ταινίες της σειράς ...
Το Endgame υποτίθεται πως θα αποτελούσε την γέφυρα μεταξύ της τηλεοπτικής σειράς και του spin-off της Highlander: The Raven που ακυρώθηκε λόγω χαμηλής τηλεθέασης .
Από τα 25 εκατομμύρια δολάρια που χρειάστηκαν για να γυριστεί , τα 15 επέστρεψαν στην παραγωγή . Τα υπόλοιπα αγνοούνται μέχρι σήμερα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.