Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

THE LAST STAND (2013)

Μετά το λαϊκό προσκύνημα στο EXPENDABLES 2 (2012) που κάναμε όλοι οι γνώστες της τίμιας περιπέτειας στα γόνατα , ήρθε η ώρα να μυρώσουμε τον κυβερνήτη της καρδιάς μας καθώς αναλαμβάνει τα ηνία πρωταγωνιστικού ρόλου σε κινηματογραφική περιπέτεια αξιώσεων .
Σκηνοθέτης αυτού του πονήματος είναι ο Kim Je-Woon ( I SAW THE DEVIL , BITTERSWEET LIFE ) .
O Arnold Schwarzenegger είναι ο Σερίφης Ray Owens . Μένει πίσω , υπεύθυνος για την φύλαξη της ήσυχης πόλης του Sommerton Junction , την ημέρα που λείπουν οι πάντες για να παρακολουθήσουν έναν σημαντικό αγώνα της τοπικής ομάδας ! Ο Owens ήταν αστυνομικός στην μεγάλη πόλη του Los Angeles , αλλά μετά από μια επιχείρηση που κόστισε την ζωή 7 συναδέλφων του , αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και εγκαταστάθηκε την χαρούμενη κλειστή κοινωνία του Sommerton ! Όπως αναφέρει και ο ίδιος , "έχω δει πολύ αίμα στη ζωή μου" [Το οποίο δεν ήταν πάντα δικό του συμπληρώνω εγώ και θα παραλλήλιζα αυτή του την πρόταση με την κινηματογραφική του καριέρα . Είχε δει όντως πολύ αίμα τόσα χρόνια , αποσύρθηκε για κάποια στιγμή για να παίξει τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια , και επέστρεψε στα γνώριμα χωράφια (με καλαμπόκι) της βίας] .
Για να φεσωθεί η κατάσταση , μιας και η ηλικία δεν μας επιτρέπει τρελά κασκαντεριλίκια και τσιτωμένα μπλουζάκια , στην παρέα βοηθών-του-σερίφη που θα υπερασπιστεί την πόλη , μπαίνουν ένας Μεξικάνος ( Luis Guzman - BLOOD IN BLOOD OUT ) , η Lady Sif ( Jamie Alexander ) , ένας πρώην πεζοναύτης και ο Johhny Knoxville (ο οποίος κάνει τον βλακέντιο εαυτό του που όλοι αγαπήσαμε μέσα από την συχνότητα του MTV) . Ο Schwarzenegger , όπως και οι περισσότεροι κινηματογραφικοί αστέρες δράσης της εποχής του , έχει κάνει την μετάβαση από "κύριος ήρωας" , σε "αρχηγός που τον ακούν όλοι , αφού τα έχει δει όλα" ! (κάτι που ξεκίνησε μετά το EXPENDABLES , μιας και ο Seagal έχει αναδομήσει την περσόνα του σε "αρχηγό" εδώ και 6 χρόνια) Μπορεί να φαίνεται πως έχει γεράσει (φοράει γυαλιά την ώρα που ετοιμάζει γεμιστήρες) , αλλά δεν κατουριέται και πάνω του . Σπάει μούτρα (ίσως με λίγη περισσότερη προσπάθεια από την εποχή που αναδομούσε δάση , αυτοκίνητα και εμπορικά κέντρα στο COMMANDO) , σαν να μην υπάρχει αύριο .
Τα σαχλή οικογενειακή ατμόσφαιρα θα αλλάξει και θα γίνει αναμορφωτηρίου , όταν γυμνασμένοι τύποι με οπλάρες (με αρχηγό τον Peter Stromage - PRISON BREAK) φτάσουν στην πόλη για να επιβάλουν τα θέλω τους στους λιγοστούς κατοίκους που έχουν μείνει πίσω . Οι οπλισμένοι τύποι λειτουργούν ως το πρώτο κύμα επίθεσης που θα ανοίξει τον δρόμο για τον δραπέτη Gabriel Cortez ....
O Tom Cruise της Ισπανίας Eduardo Noriega ( THE DEVIL'S BACKBONE ) είναι ο αδίστακτος κακοποιός/διάνοια , ιδιοκτήτης Κολομβιανού καρτελ ναρκωτικών (τρίτης γενιάς οικογενειακή επιχείρηση) , οδηγός αγώνων ταχύτητας και άσσος στο Βραζιλιάνικο Ζιου-ζίτσουGabriel Cortez . Μετά από μια αμφιλεγόμενη απόδραση με την βοήθεια γιγαντιαίου μαγνήτη και γκόμενας πράκτορα του FBI , μπαίνει σε ένα υπερηχητικό Fast-And-Furious-6-αυτοκίνητο και κατευθύνεται προς τα σύνορα με το Μεξικό !
O Forest Whitaker ( GHOST DOG ) είναι ο Πράκτορας του FBI , John Bannister . Δεύτερος και καταϊδρωμένος προσπαθεί να πιάσει τον Cortez . Η ερμηνεία του δίνει μια πρέπουσα βαρύτητα στον χαρακτήρα του , τόση που το ένα του μάτι έχει γείρει από την σοβαρότητα της κατάστασης ...
Παράγωντας Τίμια Περιπέτεια :
1. Όπως και στο JOHN RAMBO (2008) , έτσι και εδώ , κορμιά ανατινάζονται από τις σφαίρες .
2. Προσφάτως , ο Bruce Willis εγκαινίασε μια νέα μέθοδο πληρωμένης απάντησης στον αντίπαλο , αυτή του Κωλοδάχτυλου ! Στο A GOOD DAY TO DIE HARD (2013) , τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις , ενώ πετάει ανάμεσα σε κομμένα μέλη και σπασμένα γυαλιά , δείχνει το μεσαίο δάχτυλο στον απορημένο κακοποιό , μιας και είναι δύσκολο να πετάξεις ατάκα ανάμεσα σε εκρήξεις , ή όταν ο άλλος βρίσκεται μέσα σε ελικόπτερο !
Ο Schwarzenegger δυστυχώς δεν δίνει ούτε μια απάντηση σε όσους μακελεύει . Μόνο ένα ξερό "Είμαι ο σερίφης" μετά από πυροβολισμό σε κεφάλι , και άλλα γλυκανάλατα που δεν μένουν στο μυαλό μια μέρα μετά την προβολή . Ακόμη και κατά την διάρκεια της τελικής αναμέτρησης με τον Cortez , μεταξύ αρκουδο-λαβών , Βραζιλιάνικου Ζιου-ζίτσου και MMA κεφαλοκλειδωμάτων , όταν του προτείνει να του δώσει μερικά εκατομμύρια για να κοιτάξει από την άλλη μεριά ενώ θα διαφύγει προς το Μεξικό , δεν του πετάει ένα "άντε γ&*ήσου , θα έρθεις μαζί μου" . Ή τουλάχιστον να του δέσει το πόδι στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου για να τον σύρει πίσω στη δικαιοσύνη μετά το πέρας της έντασης (που ενώ αρπάζει μερικές γρήγορες - ο Schwarzenegger έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν τις καταλάβαινε αυτές τις χορογραφίες - τους έπιανε και τους γύριζε ανάποδα όταν του τελείωναν οι σφαίρες - στο τέλος του σπάει τη μέση πάνω στη γέφυρα) .
Ένα "δεν ξεπουλάω την τιμή μου" , μπορεί να είναι αρκετά αξιοπρεπές για την ηλικία του , αλλά δεν είναι ισάξιο απόφθεγμα μιας ολόκληρης καριέρας που στηρίχθηκε στον εκδημοκρατισμό κρατιδίων της Λατινικής Αμερικής και μιας ανδροειδούς ερμηνείας που έβαλε επιπλέον κανόνες στου νόμους του Asimov (πχ, "Όταν Ένα Ρομπότ Στραφεί Εναντίον Του Δημιουργού Του , Ο Δημιουργός Καλά Θα Κάνει Να Το Βάλει Στα Πόδια Πανικόβλητος") .
----------------------------------------------------------------
-Βραβείο Αυτό Το Εξώφυλλο Κάπου Το Έχω Ξαναδεί , πάει :
Στην δημιουργική ομάδα που ήταν υπεύθυνη για την αφίσα της ταινίας . Η ζωγραφιστή είναι καλύτερη και αποδίδει καλύτερα την ιστορία .
Εντάξη , παρθενογένεση μπορεί να μην υπάρχει , αλλά ας κρατάμε και λίγο τα προσχήματα .
Ευτυχώς ο Takeuchi δεν έχει κανέναν βλαμένο με κασκέτο δίπλα του .
-Βραβείο Κλείνω Το Μάτι Στην Κινηματογραφική Μου Καριέρα , πάει :
Στον Arnold Schwarzenegger !
Την ώρα που η ομάδα ετοιμάζεται και αρματώνεται μέσα στο μουσείο όπλων τον Knoxville , o Guzman αρπάζει ένα σπαθί ρέπλικα του Κόναν , και ποζάρει μπροστά στον Σερίφη . Ο Owens του λέει προσπερνώντας τον "που νομίζεις ότι πάμε , για σταυροφορίες ;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.