Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

MEAN GUNS (1997)


"Η πραγματικότητα είναι ένα σκληρό κρύο πράγμα όταν σε δαγκώνει στον κώλο .." - D.
 
100 Δολοφόνοι ... 1000 όπλα .... 10 Εκατομύρια  Δολάρια !
Το φέσι φτάνει στον αστράγαλο με αυτή την 110λεπτη κατευθείαν-σε-dvd μαμπο-νουάρ όπερα-με-σφαίρες του πάντα αγαπημένου Albert Pyun .
O Ice-μαδαφάκιν-T , σε πλήρη ερμηνεία νταβάς-της-γειτονιάς-της-χρονιάς και σιδερένιο δόντι πρόσοψη είναι ο Vincent Moon , μέλος του πιο ισχυρού εγκληματικού συνδικάτου που διοργανώνει ένα παιχνίδι επιβίωσης μέσα σε μια φυλακή που πρόκειται να ανοίξει σε 24 ώρες (η φυλακή είναι ευγενική προσφορά του Συνδικάτου στην πολιτεία) .
Για τα ματωμένα εγκαίνια , ο Moon προσκαλεί 100 εγκληματίες που έχουν δυσαρεστήσει κατά καιρούς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το συνδικάτο (κυρίως με τις ενδυματολογικές τους προτιμήσεις , αφού σχεδόν όλοι φοράνε μαύρες καπαρντίνες) και τους αμολάει στους διαδρόμους της φυλακής , πετώντας τους κουβάδες γεμάτους όπλα , πυρομαχικά και ρόπαλα . Όσοι προσπαθήσουν να δραπετεύσουν θα εκτελεστούν από ελεύθερους σκοπευτές . Όσοι βγάλουν γλώσσα την ώρα που λέει τους κανόνες ο Moon , θα εκτελεστούν από τον Ice-T . Οι τρεις τελευταίοι που θα παραμείνουν όρθιοι μέχρι τα μεσάνυχτα θα παραλάβουν σε μετρητά 10 εκατομμύρια δολάρια και θα γλυτώσουν την τιμωρία ...
Ο Moon από το άνετο κέντρο ελέγχου παρακολουθεί τα δρώμενα πίσω από μια σκοτεινή σκακιέρα , μέσω καμερών που βρίσκονται διασκορπισμένες μέσα στην τεράστια φυλακή .
Ο Christopher "McLeod" Lambert είναι ο Lou . Συνειδητοποιημένα αδιάφορος , με βαμμένο ξανθό μαλλί περιφέρεται στη φυλακή με καπαρντίνα που ανεμίζει και βλέπει οράματα με αγγέλους που έχουν μαύρα φτερά . Άγγελοι του θανάτου ίσως ;! Γενικότερα και τις δύο μέρες που ήταν στα γυρίσματα , περιορίστηκε κυρίως σε σκεφτικά κοντινά και μια έξαρση JohnWoo-ίλας με δύο όπλα . Ο Lou φυσικά παραμένει μέχρι το τέλος μαζί με άλλους δύο και αποφασίζει να βάλει στην θέση του τον Moon . Ο Lambert έχει συνηθίζει να παίζει σε ταινίες που "μπορεί να μείνει μόνο ένας" - εδώ μπορούν να μείνουν τρεις .
Τόσο ο Lambert , οσο και ο Ice-T είχαν αποχωρίσει προ πολλού από τα γυρίσματα (ο πρώτος για να ξεκουραστεί για τρια χρόνια μέχρι το FORTRESS 2 και ο άλλος για να επιστρέψει στο MTV Crib του) , οπότε "η μεταξύ τους τελική μονομαχία δώθηκε από τους σωσίες/κασκαντέρ τους" ... Πράγμα περίεργο να αναφέρεται ως trivia στο imdb αφού η ταινία κορυφώνεται με πατροπαράδωτο mexican standoff . Λίγο δύσκολο να ντουμπλάρεις φάτσες όταν δεν βλέπεις καθόλου τις πλάτες των χαρακτήρων και όλα παίζουν στα βλέμματα ..
H Deborah Van Valkenburgh ( THE WARRIORS , THE DEVIL'S REJECTS ) είναι η Cam . Πρόδωσε το συνδικάτο και βρήκε τον μπελά της . Δεν ξέρει από όπλα . Δεν βγαίνει από την φυλακή .
Η Kimberly Warren είναι η D . Ξανθιά , ψηλή και ψυχρή . Καταφέρνει να τσουλίσει σε σκάλα πυροβολώντας , αλα Legolas .
Ο Thom Matthews ( RETURN OF THE LIVING DEAD , HEATSEEKER ) είναι ο Crow .
O Yuji Okumoto ( ο αντίπαλος του Ντάνιελ Σαν στο KARATE KID 2 , NEMESIS , AMERICAN YAKUZA , INCEPTION ) είναι ο Hoss . Αυτός και ο Crow είναι καλοί φίλοι και μένουν δίπλα ο ένας στον άλλο , θέλοντας να φτάσουν μέχρι το τέλος ... Οι απάνωτες προδοσίες από άλλα μέλη του παιχνιδιού , δεν τους βρίσκει μέχρι το βραβείο .
--------------------------------------------
-Βραβείο Μαγικός Ρεαλισμός , πάει :
Στην αρχή της ταινίας , ένας μπράβος του Moon χαμογελάει στους καλεσμένους που περνούν από μπροστά του και φαίνεται να έχει σκυλόδοντα βρικόλακα . Είναι μέρα μεσημέρι . Έχει και αλογοουρά . Ο Lambert βλέπει αγγέλους με μαύρα φτερά και ένας άλλος βλέπει ένα κοριτσάκι στα λευκά που κρατάει μια κούκλα ανάμεσα σε πτώματα και φοράει γυαλιά ηλίου - το οποίο στην συνέχεια τον ακολουθεί ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.