Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

APOCALYPSE Z (2013)


Στα ξεδιάντροπα πρότυπα του WORLD WAR Z (2013) , χωρίς όμως τον Brad Pitt και τα λεφτά του στην παραγωγή , το APOCALYPSE Z (2013) έρχεται να προσθέσει άλλον έναν τίτλο με κεφαλαίο Ζ στην απέραντη ζόμπι βιντεο-φιλμογραφία της περασμένης χρονιάς (ειδικά όσες βγήκαν μετά τον Ιούλιο) . Στην Αμερική η ταινία κυκλοφόρησε με το γενικό τίτλο ZOMBIE MASSACRE , ενώ στην Αγγλία έπρεπε να ακουστεί κάτι πιο κοντά στον ρυθμό της εποχής ...
Ο αφανισμός του πληθυσμού μετά από έναν καταστροφικό πόλεμο , με την αναμενόμενη νεκρανάσταση που θα κάνει την επιβίωση των λιγοστών ταλαίπωρων ακόμη χειρότερη , φοριέται πολύ στις τελευταίες παραγωγές .
Οι Ιταλοί σκηνοθέτες/σεναριογράφοι του EATERS (2011) , Luca Boni και Marco Ristori , επιστρέφουν με μια από τα ίδια συνταγή τίμιας καφρίλας , με τον πρωτοσύγκελο της β-φέσας Uwe Boll ( HOUSE OF THE DEAD , BLOODRAYNE , RAMPAGE ) να εμφανίζεται στον ρόλο του Προέδρου της Αμερικής (αλλά να σκάει και μερικά από τα 1 εκατομμύριο δολάρια που χρειάστηκαν για να γυριστεί η ταινία ως ένας απ'τους παραγωγούς) !
Το κακό αυτή τη φορά ξεκινάει από μια μικρή πόλη της ανατολικής Ευρώπης . Μυστικό εργαστήριο της Αμερικανικής Κυβέρνησης χάνει τον έλεγχο ενός βακτηριδίου το οποίο καλλιεργούσαν με σκοπό να δημιουργήσουν τον υπερ-στρατιώτη ! Αντί για υπερστρατιώτες , οι κάτοικοι της πόλης μεταμορφώνονται σε υπερ-μανιακούς κανίβαλους/νεκροζώντανους !
Σκοπός της πάντα σατανικής Αμερικανικής Κυβέρνησης (ή μάλλον των σατανικών συμβούλων της) είναι να αποσιωπήσει το γεγονός με το να ρίξει πυρηνικά στην περιοχή και να ρίξει το φταίξιμο σε έναν από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες που υπάρχουν ακόμη διάσπαρτοι !
Για τον λόγο αυτό στέλνει σκληροτράχηλους μισθοφόρους σε μια προσοδοφόρα αποστολή αυτοκτονίας : Να περάσουν μέσα από τις μολυσμένες περιοχές και να τοποθετήσουν την βόμβα στο πυρηνικό εργοστάσιο !
Ο Mike Mitchell ( ένας από τους λαδωμένους πολεμιστές στο GLADIATOR , THE PLANET , LEGEND OF THE RED REAPER ) είναι ο John "Τρελός Σκύλος" McKellen ! Πρώην Ειδικές Δυνάμεις , σπεσιαλίστας στα εκρηκτικά και στην γενικότερη αιματοχυσία ! Ηγείται της ομάδας των γενναίων που θα μπουν στην μολυσμένη ζώνη !
O Daniel Vivian ( "Καναδός" στο X-MEN (δεν κάνει κάποιον μεταλλαγμένο , απλά είναι από τον Καναδά) , THE SEASONING HOUSE ) είναι ο Dragan Ilic . O Ελεύθερος Σκοπευτής . Κατά την διάρκεια του πολέμου φημολογείται πως σκότωσε 300 ανθρώπους χωρίς να εγκαταλείψει ποτέ την θέση του σημειώνοντας ρεκόρ Γκίνες . Πετυχαίνει ποντίκι στο ένα μίλι κτλ .. Είναι καλύτεροι φίλοι με τον Τρελό Σκύλο . Έχουν πάει με τόσες γυναίκες , όσοι είναι και οι πόλεμοι που έχουν συμμετάσχει . Με πολλές δηλαδή .
Η Tara Cardinal ( DELIVERY , "κοπέλα που χορεύει" στο MIAMI VICE , FABLE: TEETH OF BEASTS , BITE NITE , LEGEND OF THE RED REAPER ) είναι η Eden Shizuka . Ανίκητη στο σπαθί και στις μάχες σώμα με σώμα , εκπαιδευμένη στην Ιαπωνία !
(Ολόκληρη η περιγραφή της ομάδας είναι σαν να περιγράφεται ΕΝΑΣ από τους χαρακτήρες που υποδύεται ο Steven  Seagal σε κάθε ταινία του)
Δυστυχώς η σύγκριση φτάνει μέχρι εκεί , γιατί με το που ανοίγουν το στόμα τους οι δύο κολλητοί , ξεκινάει ο στερεοτυπικός οχετός της χοντράδας σε όλο της το μεγαλείο ! Ειδικά όταν προσπαθούν να ρίξουν την σκληρή και αμίλητη Eden Shizuka που τους βλέπει για πρώτη φορά στη ζωή της !
Ο τελευταίος της ομάδας είναι ο Υπολοχαγός Jack Stone ( Christian Boevig ) .
O Boevig όταν ήταν μικρός είχε μείνει άφωνος μετά την πρώτη προβολή του CONAN THE BARBARIAN (1982) . Από τότε ξεκίνησε τα βάρη και κατέληξε να έχει αόρατους ρόλους σε μεγάλες παραγωγές όπως τα BATMAN & ROBIN (ένας από την συμμορία των χιονάνθρωπων) , DAREDEVIL (ένας από τους μπράβους) , KINGDOM OF HEAVEN (ένας από τους πολεμιστές) , κτλ .. Εδώ είναι ο μυώδης στρατιώτης που ακολουθεί τις διαταγές του γλοιώδη Στρατηγού Carter ( Carl Wharton ) - ο οποίος θέλει το βιολογικό όπλο πάση θυσία . Ο Stone συνήθως ποζάρει με σταυρωμένα τα χέρια (τύπου φωτογράφιση για το Metal Hammer) για να σφίγγει το μπρατσόνι . Δεν θέλει πολλά πολλά με τους γύρω του . Είναι στην αποστολή μόνο και μόνο για να εξιλεωθεί από τα λάθη του παρελθόντος και να ξαναβρεθεί με την κόρη του ...
Ο Uwe Boll είναι ο Πρόεδρος Της Αμερικής . Μάλλον ήθελε να κάνει ο ίδιος κάποιο πολιτικό σχολιασμό , ή οι σκηνοθέτες/σεναριογράφοι να ήθελαν απλά να φεσώσουν στο μάξιμουμ την στιγμή , γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η Γερμανική πορνοσταρ προφορά με την οποία μιλάει (η οποία πρέπει να είναι και η κανονική του) ...
ΤΑ ΖΟΜΠΙ :
Ο Carlo Diamantini ( THE THREE FACES OF TERROR , EATERS ) έκανε υπερήφανους τους προγόνους τους για άλλη μια φορά , προσφέροντας λάτεξ μιάσματα απευθείας απ'τον μεταλλαγμένο τάφο !
Δυστυχώς , όπως και στις περισσότερες νέες παραγωγές , οι φιάλες με το αίμα έχουν αντικατασταθεί από ψηφιακούς ψεκαστήρες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.