Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

MØRKE SJELER (2010)

Το Νορβηγικό Mørke sjeler είναι γνωστό και ως DARK SOULS και (το πιο πιασάρικο για την αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο) ZOMBIE DRILLER KILLER .
Γραμμένο και σκηνοθετημένο με slasher διάθεση από τον Cesar Ducasse .
Μανιακός δολοφόνος με αιματοβαμμένη εργαλειοθήκη και πορτοκαλί φόρμα εργασίας περιφέρεται στο Oslo σκοτώνοντας αδιάκριτα με ηλεκτρικό τρυπάνι . Το πριόνι του αφήνει ένα μαύρο υγρό μέσα στο μυαλό των θυμάτων του . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την θαυματουργή επιστροφή των θυμάτων στις οικογένειες τους σε μια κατατονική κατάσταση αποσύνθεσης , ενώ την ίδια στιγμή ξερνάνε μαύρο υγρό που θυμίζει πετρέλαιο ! Η άγνωστη ουσία φαίνεται να αναπτύσσεται μέσα στο σώμα τους ...
Σταδιακά , διάφοροι απροσάρμοστοι εμφανίζονται από τις έρευνες της αστυνομίας ως κύριοι ύποπτοι , αλλά οι φόνοι δεν διαπράττονται από έναν μόνο δράστη !
Ο πατέρας του πρώτου θύματος , αναλαμβάνει να ερευνήσει μόνος του την υπόθεση και μέσα σε ένα ανελέητο διαγωνισμό χασμουρητού (πρέπει να έφτασε η διάμετρο του στόματος μου γύρω στα 10 εκατοστά , διεκδικώντας έτσι την πρώτη θέση) ξεσκεπάζει μια δολοπλοκία εξωφρενικών διαστάσεων που διαπράττεται καθημερινά εις βάρος των πολιτών από μια τοπική σατανική εταιρία εξόρυξης πετρελαίου !
Βλέπε οικολογικό/κοινονικό/πολιτικό σχόλιο για ζόμπι-εργάτες που θα πάει αβάφτιστο στον πάτο του μυαλού σου όταν δεις τους νεκρούς να έρχονται ...
ΤΑ ΖΟΜΠΙ :
Η πρώτη ώρα της ταινίας κινείται μέσα σε απελπιστικά όρια φεστιβαλικής ευρο-τέχνης (πως λέμε euro-dance) , μέχρι που στο 67ο λεπτό , αρχίζουν να "ζωντανεύουν" οι κατατονικοί μουτζούρηδες ! Με ασταμάτητο μαύρο υγρό να ρέει αηδιαστικά από τα στόματα τους , οι αργοκίνητοι νεκροζώντανοι αρχίζουν να μολύνουν όλους όσους  έρχονται σε επαφή , αυξάνοντας γεωμετρικά όχι μόνο τον αριθμό τους , αλλά και την ένταση στην ροή της ιστορίας ! (για τα 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΛΕΠΤΑ που κρατάει η σκηνή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.