Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

RIDGE WAR Z (2013)

Εκεί που πίστευα πως είχα τελειώσει με τις β-παραγωγές τρόμου της Brain Damage Films , το φέσι σε μορφή μορφή πραγματικότητας φτιαγμένης από ατσάλι μου πλακώνει την σπονδυλική στήλη για άλλη μια φορά ! 
Φυσικά το εξώφυλλο είναι ικανό να παραπλανήσει ακόμη και τον πιο σκεπτικιστή .
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον σκηνοθέτη του (με κυνηγάνε ακόμη από την Warner για τα διακαιώματα) JOKER RISING (2013) , Alek Gearhart .

Συγγραφέας καταγράφει τις αιματοβαμμένες αναμνήσεις των μοναδικών επιζώντων του αποκαλυπτικού πολέμου με τα ζόμπι . Μπορεί να έχουν περάσει τρια χρόνια από τότε , αλλά οι πληγές του μυαλού παραμένουν ανοιχτές και ο συγγραφέας έχει ιερό καθήκον να καταγράψει τον αγώνα του Αμερικανού πεζικάριου στον μεγάλο πόλεμο _ γιατί όπως διαβάζουμε στην αρχή της ταινίας , "ο πόλεμος δεν δώθηκε στα γραφεία της Washington , αλλά από στρατιώτες" !
Κι όλα αυτά μόλις με 1000 δολάρια προϋπολογισμό !
Με λίγα λόγια :
Οι ηθοποιοί πάνε πίσω στην περιοχή του υποτιθέμενου αποκαλυπτικού πολέμου και εμείς βλέπουμε στις φλασιές των βιντεο-αναμνήσεων τους να τρέχουν πάνω κάτω στα λαγκάδια και στις ερημιές , με τον σκηνοθέτη να χώνει αργή κίνηση για δακρύβρεχτες στιγμές αδελφικότητας (και τραβήγματος της διάρκειας) .
Στοιχηματίζω πως το χιλιάρικο ξοδεύτηκε στον στρατιωτικό εξοπλισμό για την απόλυτη airshot εμπειρία !
Η εμπειρία των ζόμπι είναι ακόμη πιο επώδυνη , καθώς οι νεκροζώντανοι ξεπροβάλουν δειλά δειλά στα 65 λεπτά αναμνήσεων της 80λεπτης ναυτίας .
----------------------------------------------------
Επειδή δεν μπορώ να παραμερίσω τους ενδιασμούς που με κρατάνε πίσω κάθε φορά που θέλω να εκφραστώ ελεύθερα για το συγκεκριμένο genre (ειδικά όταν υπάρχει Ζ σε κάποιο σημείο του τίτλου) , ο peanutbuttergeorge1 σχολιάζει το τρέηλερ της ταινίας στο youtube με χαρακτηριστική απλότητα : "this shit is mad gay" !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.