Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

QUARANTINE 2: TERMINAL (2011)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον John Pogue .
O Pogue είναι σεναριογράφος των ταινιών U.S. MARSHALS (1998) , THE SKULLS (2000) , ROLLERBALL (2002) , THE SKULLS 2 (2002) , GHOST SHIP (2002) . Αυτή είναι η πρώτη του ταινία . Η δεύτερη του , THE QUIET ONES (2014) , είναι παραγωγή της νέας Hammer Films .
Η ταινία δεν ακολουθεί την πεπατημένη "γυρίζω-την-ίδια-ταινία-σκηνή-προς-σκηνή" του REC 2 (2009) , όπως έκανε το πρώτο QUARANTINE (2008) .
Αναφέρεται βέβαια ο βιολογικός πανικός που διαδραματίστηκε μέσα στην σφραγισμένη πολυκατοικία , αλλά αυτή τη φορά ο ιός ξεφεύγει εκτός ελέγχου μέσα σε ένα μικρό επιβατικό αεροπλάνο .
Ένας επιβάτης , ο Henry , έχει μαζί του ένα κλουβί με χάμστερς - τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται εκείνος - στην πραγματικότητα πρόκειται για εργαστηριακούς αρουραίους που μεταφέρουν την ζομπο-λύσσα !
Ένας αρουραίος θα δαγκώσει το δάχτυλο ενός υπέρβαρου επιβάτη και το πανικόβλητο τρέξιμο δεν αργεί να ξεκινήσει , αφού : ο χοντρός θα ξεράσει και γατούλα επιβάτη θα δοκιμάσει μεζέ από το πάτωμα (βλέπε σύνδεση με πιθανή τρίτη ταινία , αφού η γάτα καταφέρνει να το σκάσει από την καραντίνα και εμφανίζεται κοντά στο Las Vegas στο τέλος της ταινίας) . Ο χοντρός θα αφηνιάσει και θα αρχίσει τις δαγκωνιές , και πάει λέγοντας !
Το αεροπλάνο της πτήσης TS Air 318 από Los Angeles για Kansas City , θα κάνει αναγκαστική προσγείωση σε ένα μικρό αεροδρόμιο του Las Vegas , όπου και θα εφαρμοστεί αμέσως καραντίνα στο κτήριο διαχείρισης των αποσκευών . Οι επιβάτες θα πρέπει να συνεργαστούν για να επιβιώσουν της σφαγής από τους μολυσμένους μανιακούς μέσα στο αποκλεισμένο και χωρίς ηλεκτρικό κτήριο - μέχρι να φτάσουν οι οπλισμένοι κυβερνητικοί πράκτορες με τις λευκές στολές απολύμανσης ...
Η Mercedes Masohn ( 666 PARK AVENUE ) είναι η αεροσυνοδός Jenny , η κεντρική ήρωας .
Η Bre Blair ( THE UNIT , BEVERLY HILLS 90210 , MAKE IT OR BREAK IT ) είναι η Paula , επίσης αεροσυνοδός και κολλητή φίλη της Jenny . Είναι η δεύτερη που θα μολυνθεί . Ο χοντρός της σκάει γλωσσόφιλο με δόντια ...
O Josh Cook ( THE BATCHELOR PARTY 2: THE LAST TEMPTATION , DEXTER ) είναι ο Henry . Είναι και καλά δάσκαλος σε νηπιαγωγείο . Υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια με την αεροσυνοδό Jenny , που θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί σε ειδύλλιο , αν δεν ξέσπαγε ο τρόμος που προκάλεσε ο ίδιος μεταφέροντας μολυσμένους αρουραίους μέσα σε επιβατικό αεροπλάνο . Ο Henry αποδεικνύεται βιολογικός τρομοκράτης αποκαλυπτικής αίρεσης που σκόπευε να μειώσει τον πληθυσμό του πλανήτη για να τον ξαναφτιάξει απ'την αρχή , δοκιμάζοντας τα όρια της πανούκλας στην πολυκατοικία από την πρώτη ταινία ! Φρόντισε να το σκάσει από το Los Angeles και να μπει στο αεροπλάνο με τους μολυσμένους αρουραίους με βοήθεια φίλων του που πιστεύουν στον σκοπό της ομάδας που εκπροσωπεί .
O Mattie Litpak ( GHOUL , THE ODD LIFE OF TIMOTHY GREEN ) είναι ο ανήλικος George . Ταξιδεύει μόνος του στο αεροπλάνο και είναι υπό την εποπτεία της Jenny . Κάνει την επανάσταση του παίζοντας με το κινητό του και κλείνοντας τον κόσμο μακριά με τα ακουστικά του .
Ο Ignacio Serrichio ( THE YOUNG AND THE RESTLESS , BAD ASSES ) είναι ο Ed Ramirez , ο άτυχος Λατίνος αχθοφόρος του αεροδρομίου που κλείστηκε μαζί με τους επιβάτες στο κτήριο .
ΤΑ ΖΟΜΠΙ :
Πέρα από τους αιματοβαμμένους μανιακούς , υπάρχουν μανιακοί αρουραίοι και μανιακός γατούλης .
---------------------------------
Προτείνεται για διπλή δεν-ξαναμπαίνω-σε-αεροπλάνο-προβολή με το FLIGHT OF THE LIVING DEAD: OUTBREAK ON A PLANE (2007) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.