Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

RAMMBOCK (2010)


Σκηνοθετημένο και γραμμένο με νοσηρή ρομαντική διάθεση από τον Marvin Kren ( BLUTGLETSCHER , ABCs OF DEATH 2 ) .
Γνωστό και ως RAMMBOCK: BERLIN UNDEAD και SIEGE OF THE UNDEAD .
Ο Michael δεν θα μπορούσε να βρει χειρότερη στιγμή για να κάνει έκπληξη με την γύρνα-πίσω μιζέρια του στην πρώην κοπέλα του , Gabi ! Φτάνει στην πολυκατοικία που μένει ακριβώς την στιγμή που δολοφονικός ζόμπι ιός εξαπλώνεται στην πόλη του Βερολίνου ! Σαν να μην έφτανε αυτό , η Gabi λείπει από το διαμέρισμα της !
Παρέα με τον νεαρό βοηθό υδραυλικού , Harper , θα προσπαθήσει να αποφύγει τις ορδές των λυσσασμένων μανιακών που θα αρχίσουν να γεμίζουν τους δρόμους !
Ο Michael Fuith είναι ο Michael . Επισκέπτεται την πρώην του με σκοπό να της ζητήσει να ξαναγυρίσει στην αγκαλιά του . Δεν μπορεί χωρίς αυτήν στην ζωή του . Έχει τα ακόμη τα κλειδιά του διαμερίσματος της και θεωρεί καλή ιδέα να της κάνει stalker έκπληξη !
Ο Theo Trebs είναι ο Harper . Βοηθός υδραυλικού . Έχει δέσει με χειροπέδα το μολυσμένο αφεντικό του σε καλοριφέρ . Οι δύο τους δουλεύαν στο διαμέρισμα της Gabi , όταν του αφεντικού του γύρισε ξαφνικά το μάτι . Γενικότερα το τρέξιμο ξεκινάει στα 5 πρώτα λεπτά της ταινίας (στο ελκυστικότατο 58λεπτο της ολοκλήρωσης της - γιατί να το κουράζεις όταν ξέρεις τι θέλεις να πεις ;) .
Η Anka Graczyk είναι η Gabi Haruther . Δεν είναι στο διαμέρισμα της . Είναι κρυμμένη στην σοφίτα . Με τον καινούργιο γκόμενο ...
Δεν υπάρχει τηλεόραση , το ραδιόφωνο δεν λειτουργεί , τα τρόφιμα τελειώνουν με το πέρασμα των ημερών .
Ο Michael αρχίζει να φοράει μια τρομαχτική αποκριάτικη στολή ζώου για να αντιμετωπίσει την αποκάλυψη (δεν έχει βρει ακόμη την Gabi και ελπίζει να γυρίσει σύντομα , γιατί είναι ο μόνος λόγος που δεν έχει κρεμαστεί μέχρι στιγμής) . Ο νεαρός υδραυλικός φαίνεται και είναι πιο ψύχραιμος .
Οι γείτονες βγαίνουν στα μπαλκόνια τους και αρχίζουν να φωνάζουν μεταξύ τους . Δεν γνωρίζουν τίποτε για την αρρώστια και το παραμικρό λάθος τους με τους αγνώστους που έχουν μπει στον περίβολο της κεντρικής αυλής του συγκροτημάτων θα αποδειχθεί μοιραίο ...
Σε μια προσπάθεια ανακάλυψης φαγητού και φαρμάκων στην υπόλοιπη πολυκατοικία , ο Michael βρίσκει την Gabi . Και τον νέο της φίλο .
Δεν κρεμιέται , αλλά το σκέφτεται να πηδήξει από την ταράτσα .
Ακολουθούν τα γνωστά . Ανατροπές στην δυναμική της παρέας , νέα πρόσωπα , απελπισία , θυμός , αγωνία για το αύριο και την γενικότερη επιβίωση , προσπάθεια φυγής από το κτηριακό συγκρότημα , ανακάλυψη αδυναμιών του αντιπάλου (δεν αντέχουν το έντονο φως) , θάρρος , τελική μόλυνση ...
ΤΑ ΖΟΜΠΙ :
Όπως πρέπει . Σκοτεινά και άρρωστα , κινούνται μέσα σε έναν ίδιας ατμόσφαιρας περιβάλλοντα χώρο , με ανάλογο φίλτρο στην κάμερα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.