Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

THE VEIL (2005)

H Chance Encounters παρουσιάζει την ασπρόμαυρη υπεραισιόδοξη δημιουργία του Βρετανού Richard Chance - αυτή είναι η πρώτη και τελευταία μεγάλου μήκους (150 λεπτά απόγνωσης) βιντεοταινία , αφού μετά το έριξε στις μικρού μήκους . 
Η Brain Damage Films φροντίζει το πακετάρισμα και την διανομή στην Νέα Γη .
Για τις επόμενες δυόμιση ώρες , έπρεπε να καταλάβω , πως οι 3 τύποι με τις αντιασφυξιογόνες μάσκες ("ηθοποιοί" και σκηνοθέτης που έπρεπε να κάνουν και άλλες δουλειές ταυτόχρονα , οπότε η ανωνυμία της μάσκας βόλευε) και την παραστρατιωτική αμφίεση , ήταν εκπαιδευμένοι κομάντος , οι οποίοι είχαν σταλεί σε επαρχιακή Ζώνη μόλυνσης για να σώσουν επιζώντες και να εξολοθρεύσουν τους μανιακούς που περιφέρονται - το να μιλάς μέσα από μάσκα και να περιμένεις να σε ακούσουν μέσα σε ένα ήδη χαοτικό από βιντεο-θόρυβους περιβάλλον , είναι αδύνατο ...
Μεταλλαγμένος ιός απελευθερώνεται κατά λάθος σε επαρχιακή πόλη μέσα σε σκοτεινή ατμόσφαιρα συγκάλυψης και κάποιος πρέπει να κάνει κάτι τρεις μέρες μετά το "ατύχημα" !
Οι τρεις κομάντος βρίσκονται ξαφνικά χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο και αναγκάζονται να δώσουν την τελική μάχη για την επιβίωση μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι ...

ΤΑ ΖΟΜΠΙ :
Ο προϋπολογισμός της ταινίας ήταν γύρω στις 300 λίρες Αγγλίας .
Κάνε τα μαθηματικά και φαντάσου πως θα φαινόταν το τελικό αποτέλεσμα μπουγελώματος με παγωμένο χυλό πάνω στα μούτρα των νεκροζώντανων χωρίς να κοιτάς το εξώφυλλο που φρόντισε να φτιάξει η δημιουργική ομάδα της Brain Damage Films .
Το ασπρόμαυρο σπλάτερ των μαχών είναι εφάνταστο και βοηθάει κάπως την κατάσταση .
----------------------------------
Το 2012 ο Chance (και ο αδελφός του - είναι οικογενειακώς μέσα στην ταινίαφρεσκάρισε λίγο το έπος του και κυκλοφόρησε το σχεδόν εύπεπτο Unmasked Edition που αφαιρεί όλη την φεσο-νουαρ υπόθεση κατασκοπίας και το γενικότερο μπέρδεμα ανάλυσης/ανάπτυξης χαρακτήρων , επικεντρώνοντας την προσοχή στην ασταμάτητη κανιβαλική δράση για 94 λεπτά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.