Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ARMAGEDDON OF THE DEAD (2008)


Σκηνοθετημένο από τον Damon Crump . Γραμμένο από τον David Talbot . Και οι δύο είναι παραγωγοί της βιντεο-ταινίας - γνωστή και ως RISEN .
Το παραπλανητικό εξώφυλλο με τον Vin Diesel-ικό τύπο που ετοιμάζεται να μοιράσει σκάγια στις ορδές των νεκροζώντανων παραπέμπει σε παραγωγή της Brain Damage Films , αίσθηση η οποία ενισχύεται με την προβολή .
Κρίση βίας στην μικρή επαρχιακή πόλη Bellmead .
Τρένο εκτροχιάζεται και άγνωστο χημικό προκαλεί περίεργες παρενέργειες τόσο στους ζωντανούς , όσο και στους νεκρούς κατοίκους της περιοχής .
Τα πτώματα του νεκροτομείου αρχίζουν να εξαφανίζονται και το μακελειό δεν αργεί να ξεκινήσει .
Μέσα στον χαλασμό , η ιστορία επικεντρώνεται στο παντρεμένο ζευγάρι των Mills . Η Jenny ( Gigi Erneta - RAPTOR , PROJECT VIPER , CHEERLEADER MASSACRE , CAMEL SPIDERS ) και ο Sam Mills ( Joe Thackery ) είχαν εντύπωση πως θα πέρναγαν ένα ευχάριστο σαββατοκύριακο μόνοι τους . Τα πάντα ήταν κανονισμένα . Το παιδί στα πεθερικά και η διάθεση για έρωτα στην ατμόσφαιρα .
Το σαββατοκύριακο παίρνει άλλη τροπή , καθώς α) ο ρέμπελος αδελφός του Sam , Nick Mills ( Jason Harper - NATIONAL LAMPOON'S STONED AGE ) , εμφανίζεται απρόσκλητος και δεν έχει που αλλού να μείνει και β) ξεσπάει η ζόμπι αποκάλυψη !
Σε γενική κλίμακα αγωνίας , παρακολουθούμε τις προσπάθειες του ζευγαριού (και των διαφόρων χαρακτήρων που συναντούν στον δρόμο τους) να βρει την μικρή τους κόρη μέσα στην χαοτική προαστιακή ζώνη ...
Ο αναμενόμενος αποκλεισμός με άλλους επιζώντες σε ένα δημοτικό γυμναστήριο , η προβλεπόμενη ένταση μεταξύ τους και η κινητήρια δύναμη της οικογένειας που οδηγεί τυφλά το ζευγάρι , συγκρατεί τις ισορροπίες και την δυναμική της ομάδας σε επίπεδο σχολικής παράστασης . Το ότι ο κίνδυνος παραμονεύει έξω , δεν πάει να πει ότι μέσα τα πράγματα είναι καλύτερα . Κάτω από αυτό το πρίσμα μπαίνει πολυπολιτισμικός προβληματισμός τύπου , αυτοί οι μαυριδεροί Abdul μοιάζουν για τρομοκράτες , άρα έχουν σχέση με την μόλυνση και το χάος που επικρατεί έξω από το κτήριο (μη ξεχνάμε πως βρισκόμαστε σε μικρή πόλη του Texas) ...
Το δράμα κορυφώνεται σε στρατιωτική βάση καραντίνας , με τους λιγοστούς επιζώντες που ξέφυγαν από το γυμναστήριο με ηρωική έξοδο να θυσιάζονται σταδιακά για το καλό του συνόλου (το οποίο έχει μετρημένες ώρες , αφού η μόλυνση δεν αργεί να κάνει την εμφάνιση της και μέσα από τα συρματοπλέγματα) ...
ΤΑ ΖΟΜΠΙ :
Β-καταστάσεις αποπνέουν και Β-προσδοκίες .
Πολύ το σιρόπι στα μούτρα και η μωβ (ή μπλε) απόχρωση στις λάτεξ πληγές των νεκροζώντανων κομπάρσων , η οποίοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους (κάποιοι βέβαια το παρακάνουν με το zombie-walk και σέρνονται σαν χεσμένοι) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.