Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ZOMBIE WARZ: FALLS THE SHADOW (2011)


Γνωστό και ως FALLS THE SHADOW , FORGOTTEN .
Γραμμένο και σκηνοθετημένο με σκοτεινή διάθεση από τον χαρισματικό Steven Berryessa έχοντας πρώτα δει τουλάχιστον την πρώτη σεζόν του The Walking Dead .
Τρία χρόνια μετά το τέλος του Μεγάλου Πολέμου , οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι κατεστραμμένες . Ο πολιτισμός έχει επιστρέψει στην αναρχία και την πρωτόγονη αγριότητα . Ένας βετεράνος του πολέμου , ο Michael (ο οποίος μοιάζει ανησυχητικά με τον Karl Urban σε μερικά πλάνα) , επιστρέφει στο σπίτι του και μαθαίνει πως η γυναίκα του έχει δολοφονηθεί , ενώ η κόρη του έχει πέσει θύμα απαγωγής από μια ομάδα νέο-ομοσπονδιακών του Νότου (οι οποίοι εκτός από ζόμπι , σκοτώνουν και μαύρους , μουσουλμάνους και πανελίστες στο όνομα μιας νέας λευκής , χριστιανικής Αμερικής) !
Ο γελαδάρης με το JR καπέλο που κινεί τα νήματα του μίσους με ιερή αποστολή ανοικοδόμησης της Αμερικής από τον θεό είναι ο Αιδεσιμότατος Josiah Phelps , οπότε καταλαβαίνει κανείς πως είναι προτιμότερο να αντιμετωπίζει κανίβαλους μετά την αποκάλυψη , παρά παλαβούς με την βίβλο στο χέρι .
Ο Michael , παρέα με τον πατέρα του , θα ξεκινήσει μια αποστολή αυτοκτονίας (περισσότερο της ανθρωπιάς των ηρώων , παρά της ίδιας τους της ζωής) μέσα σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον γεμάτο νεκροζώντανους κανίβαλους και βιβλικούς βλάχο-καουμπόηδες με όπλα !
Στην μηδενιστική εξίσωση της αποκάλυψης πέρα από τα δάκρυα και το αίμα , μπαίνει και ένα μαύρο ανήλικο αγόρι το οποίο έχει ανοσία στον ιό ανάμεσα σε άλλους χαρακτήρες που απλά προσπαθούν να επιζήσουν όπως μπορούν . Όλοι Μαζί .
ΤΑ ΖΟΜΠΙ :
Η περιγραφή μεταλλαγμένοι αποτρελαμένοι αγριάνθρωποι/πιθηκάνθρωποι ταιριάζει γάντι στους κανίβαλους του μεταποκαλυπτικού Νότου . Αν χρειαστεί τρώει ο ένας τον άλλο . Δεν είναι αναστημένα πτώματα , αλλά ο ιός της παράνοιας που καταλήγει σε άναρθρη κανιβαλική αγριότητα μεταδίδεται με το δάγκωμα .
------------------------------------------
Φαντάσου την απόγνωση του THE ROAD (2009) , αλλά με περισσότερους χαρακτήρες και τα μόνα σημάδια πολιτισμού να είναι ο αυταρχισμός που δικαιολογείται από τον μεγαλύτερο αριθμό των όπλων που διαθέτει η κάθε ομάδα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.