Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ZOMBEX (2013)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Jesse Dayton .
O Dayton ξεκίνησε με μικρή εμφάνιση στο HALLOWEEN II (2009) του Rob Zombie .
Θεώρησε καλή ιδέα να γράψει και να σκηνοθετήσει βιντεοταινία με ζόμπι που ο τίτλος της θυμίζει διαφήμιση απορρυπαντικού .
Αυτή είναι η πρώτη του ταινία .
Η Νέα Ορλεάνη έχει ισοπεδωθεί από τον Τυφώνα Katrina ! Σαν να μην έφτανε η θεομηνία , το χάος έρχεται να συμπληρώσει η ζόμπι αποκάλυψη που ξεσπάει με το που περνάει ο Τυφώνας !
Όλα ξεκινάνε από την μαζική χρήση ενός πρότυπου/πειραματικού αγχολυτικού σκευάσματος που ακούει στο φεσο-όνομα Zombex ! Το Zombex υποτίθεται πως θα βοηθούσε τους χτυπημένους από την μοίρα κατοίκους της περιοχής να ξεπεράσουν το μετατραυματικό στρες που τους προκάλεσε η καταστροφική μανία της φύσης - οπότε οι περισσότεροι το πήραν . Το φάρμακο όμως αντί να τους ηρεμίσει , τους μεταμορφώνει σταδιακά σε μανιακούς νεκροζώντανους κανίβαλους !
Ο Lew Temple ( o Axel από το THE WALKING DEAD ) , είναι ο Aldous Huxtable . O Aldus είναι παραγωγός του ραδιοφωνικού σταθμού KGCR Gold . Ασχολείται κυρίως με θεωρίες συνομωσίας . Μεταφέρει τα νέα της πόλης στα ραδιοκύματα με την "νότια" προφορά του . Τα χώνει ανοιχτά στην σατανική εταιρία που μοίρασε το φάρμακο πολύ πριν ξεκινήσουν τα παρατράγουδα . Όταν ξεσπάσει η επιδημία πιάνει την Winchester του και βγαίνει στους δρόμους .
Ο David Christopher ( BENEATH THE DARKNESS ) είναι ο Charlie Thibideaux , τοπικός μπαρόβιος/σωσίας του Johnny Cash/γνωστός κιθαρίστας στην μουσική σκηνή της Louisianna . Τριγυρνάει τους δρόμους μεθοκοπώντας και ζώντας στα άκρα . Ο απροσάρμοστος χαβαλές του ζω-με-τους-δικούς-μου-κανόνες , τελειώνει όταν τον καλέσουν να αναγνωρίσει το αλεσμένο πρόσωπο της μητέρας του στο νεκροτομείο . Αποφασίζει να μειώσει τα βαρβιτουρικά , να αρπάξει το όπλο του και να βρει ποιος κρύβεται πίσω από την φρικτή δολοφονία .
H Emily Kaye ( "μηχανόβια γκόμενα" στο THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE: THE BEGINNING ) είναι η Katie Ann - αδελφή του ιδιοκτήτη της φαρμακευτικής εταιρίας που έχει φτιάξει το Zombex , εξωτική χορεύτρια (;) και σέξι μισθοφόρος που καλείται από τον αδελφό της να καθαρίσει την περιοχή από τους νεκροζώντανους . Παρέα της η σύντροφος της .
Όπλα , καυτά σορτσάκια και λεσβιακή δράση .
ΟΙ ΓΚΕΣΤ ΣΤΑΡ :
O Malcolm McDowell ( THE CLOCKWORK ORANGE ) είναι ο Δόκτωρ Σούλης - υποθέτω ελληνικής καταγωγής . Είναι ο δημιουργός του κατασκευάσματος και δουλεύει επικεφαλής ερευνών για την φαρμακευτική εταιρία Chandler Pharmaceuticals - της εταιρίας που μοίρασε το θαυματουργό φάρμακο στον κόσμο . Ο McDowell είναι πάντα αξιόπιστος στις ερμηνείες του - όσο σύντομες και αν είναι - και μοιράζει επιστημονική αυθεντία στην οθόνη στα λίγα λεπτά που εμφανίζεται - ακόμη κι όταν δεν υπάρχει σωτηρία για όσους έχουν πάρει το φάρμακο του .

Ο Sid Haig ( THE DEVIL'S REJECTS ) είναι ο "Διοικητής" της Εθνοφυλακής του Τέξας . Μοιάζει περισσότερο με ημίτρελο δικτάτορα κρατιδίου της Λατινικής Αμερικής . Εμφανίζεται στο 68ο λεπτό και ανακρίνει τους δύο ήρωες - η ταινία είναι διάρκειας 80 λεπτών .
Ο Corey Feldman ( GOONIES , THE LOST BOYS ) είναι ο Δόκτωρ Jamison . Εμφανίζεται στο 72ο λεπτό δημιουργώντας νέο ρεκόρ σύντομου περάσματος σε ταινία . Κάνει την ένεση με τον καινούργιο πειραματικό ορό στους δύο ήρωες - δεν ξέρουμε αν λειτούργησε ως αντίδοτο , ή αν πέθαναν μετά από αυτό . Είναι καλός φίλος με τον Δόκτωρ Σούλη . Υπάρχει συναδελφική αλληλεγγύη στην παράνοια .
O TOM ARAYA ( ΕΛΑ ΜΩΡΗ SLAYER!!!!! ) κάνει ένα μικρό πέρασμα , ως ο "Άνδρας-που-απομακρύνεται" . Έχει μια σύντομη συζήτηση με την Katie . Προειδοποιεί για την κατάσταση που επικρατεί στον δρόμο απ' όπου έρχεται και εκείνη φεύγοντας του πετάει ένα "Rest In Peace" . Αυτή είναι η πρώτη του εμφάνιση σε ταινία .
ΤΑ ΖΟΜΠΙ :
Οι μανιακοί κανίβαλοι νεκροφέρνουν . Το ανοιχτό μωβ χρώμα είναι πάντα παρόν στην παλέτα του δέρματος και τα μάτια έχουν ένα φωσφοριζε πράσινο που δεν έχω καταλάβει ακόμα τι μου προκαλεί ... Τουλάχιστον στα κοντινά , γιατί στα πλάνα της τρεχάλας , οι ατσούμπαλοι φρίκουλες έχουν απλά αίματα πάνω τους .
Ψηφιακό αίμα και λάτεξ καφριλίκι στα κοντινά των "γευμάτων" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.