Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ZOMBIES: THE BEGINNING (2007)


Αυτή είναι η τελευταία ταινία του μακαρίτη Ιταλού μαέστρου , Bruno Mattei .
Ο πατριάρχης του Copy-paste σινεμά ξεδιπλώνει το ταλέντο του στην ξεδιάντροπη πρόσθεση σκηνών από άλλες ταινίες στο κολάζ των 2 βιντεο-ιστοριών του με την τελευταία του κυκλοφορία . Κάτι σαν τελική πνοή η οποία είναι ντουμπλαρισμένη (όλοι οι χαρακτήρες ντουμπλάρονται από 2 άτομα - βλέπε ninja ταινίες με Richard Harisson) .
Το ZOMBIES: THE BEGINNING (δεν είναι η αρχή , είναι η δεύτερη ταινία) , αποτελεί την άμεση συνέχεια του γυρισμένου/κομμένου και ραμμένου πλάι-πλάι , ISLAND OF THE LIVING DEAD (2007) .
H Yvette Yzon είναι η Sharon , η μοναδική επιζώντας από το νησί των νεκρών . Το έσκασε στη θάλασσα για να γλυτώσει από τους νεκροζώντανους της προηγούμενης ταινίας . Η ταινία ξεκινάει με την σκηνή διάσωσης της από ελικόπτερο . Πίσω στην ασφάλεια ενός νοσοκομείο κάπου στην Νοτιοανατολική Ασία , η Sharon βλέπει εφιάλτες με νεκροζώντανους και δεν μπορεί να ηρεμήσει . Σε μια προσπάθεια να μεταφέρει την αλήθεια στους διευθύνοντες της εταιρίας Tyler Inc. το μόνο που καταφέρνει είναι να την περάσουν για παλαβή . Δεν πιστεύουν αυτά που τους λέει για νεκρούς που επέστρεψαν στη ζωή και έφαγαν τους υπόλοιπους της αποστολής της . Τα μηχανήματα της εταιρίας κοστίζουν πολλά και η εταιρία θέλει να λεφτά της πίσω !
6 μήνες αργότερα , η Sharon το έχει γυρίσει στον βουδιστικό μοναχισμό , αλλά η εταιρία επικοινωνεί μαζί της καθώς οργανώνει μια αποστολή διάσωσης σε μια αποικία ενός κοντινού νησιού , όπου έχει χαθεί η επικοινωνία (το νησί ανήκει στην εταιρία και η εταιρία θεώρησε σωστό να μεταφέρει εκεί "δείγματα" ζωντανών νεκρών για μελέτη) .
Η Sharon επιστρέφει για δεύτερη φορά σε νησί των Ζωντανών Νεκρών , παρέα με σκληροτράχηλη ομάδα πεζοναυτών ...
ΤΑ ΖΟΜΠΙ :
Λατεξίλα στα καλύτερα της . Ανατινάξεις κεφαλιών , γκουρμέ ξεντεριάσματα και γενικότερη σαπίλα κάτω από φουσκωμένες από πύον πληγές και γάζες .
Μπορεί η κραυγαλέα Aliens αντιγραφή να φεσώνει την όλη ατμόσφαιρα , αλλά οι (κυρίως) Ασιάτες ρακένδυτοι νεκροζώντανοι φέρνουν στο νου περασμένες εποχές Ιταλικής βιντεο-αποκάλυψης .
Πέρα από τα ζόμπι , βλέπουμε και γυμνά παιδάκια με κωνικά κεφάλια που είναι βαμμένα σαν εξωγήινοι και έναν sci-fi εγκέφαλο μέσα σε γυάλα που μιλάει με βαριά παραμόρφωση και υποτίθεται ότι είναι η μάνα-Alien της υπόθεσης που τα ελέγχει ...
Το sasquatch τέρας που εμφανίζεται για λίγο στο δάσος , δεν κατάφερα να καταλάβω από πια ταινία εκλάπει ...
--------------------
Ο θεός Mattei έφυγε από αυτόν τον σαχλό πλανήτη , κάνοντας ένα ακόμη πιο σαχλό μπάμ , αφού για δεύτερη φορά , καταφέρνει να αντιγράψει το ALIENS (1986) του James Cameron , σκηνή προς σκηνή (οι πεζοναύτες έχουν μαζί τους ανιχνευτές κίνησης που κάνουν τον χαρακτηριστικό ήχο του 1986) , όπως είχε κάνει και στο SHOCKING DARK (γνωστό και ως TERMINATOR II - γιατί όταν υπογράφεις με ψευδώνυμα , δεν σε βρίσκουν εύκολα) πίσω στο τέλος της δεκαετίας του '80 !
Στο ISLAND OF THE LIVING DEAD , είχε χρησιμοποιήσει με άνεση σκηνές από το INTERVIEW WITH A VAMPIRE (1994) . Εδώ "δανείζεται" με την ίδια ευκολία σκηνές από το CRIMSON TIDE (1995) (με την διαφορά εικόνας βίντεο και κανονικής ταινίας να βγάζει μάτι - επίσης σε μια σκηνή φαίνεται καθαρά και ο Viggo Mortensen) , όπως και το μουσικό θέμα από το TERMINATOR 2: JUDGEMENT DAY (1991) !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.