Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

BATTLE OF THE DAMNED (2013)


Dolph Lundgren + Ρομπότ που μοιάζουν με cylons εναντίον ζόμπι !
Ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος του ROBOTROPOLIS (2011) , Christopher Hatton το θεώρησε καταπληκτική ιδέα και το έκανε ταινία !
Η Νοτιοανατολική Ασία έχει γίνει ένας παράδεισος ασυδοσίας για τις Εταιρίες Βιοτεχνολογίας που θέλουν να αποφύγουν τους ελέγχους .
Κάποια στιγμή , θανατηφόρο παθογόνο ξεφεύγει από ένα εργαστήριο και το αποτέλεσμα είναι κόλαση επί γης !
Η μόλυνση απλώνεται γρήγορα και οι μολυσμένοι γίνονται νεκροζώντανοι κανίβαλοι !
Η μόνη λύση είναι η καραντίνα και ο στρατιωτικός αποκλεισμός των περιοχών που έχουν πρόβλημα ...
Ο Dollph Lundgren ( THE EXPENDABLES ) είναι ο σκληροτράχηλος μα πάντα άνετος μισθοφόρος , Max Gatling . Πρώην Ομάδα Δέλτα με εμπειρία σε σκληρές εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη . Είναι ο μόνος που μπορεί να περάσει απαρατήρητος από το στρατιωτικό μπλόκο . Είναι τόσο άνετος που αντιμετωπίζει τα πάντα μασώντας μια οδοντογλυφίδα ! Βοηθάει ομάδα νεαρότερων , καθόλου σκληροτράχηλων επιζώντων θανατηφόρου ιού που προσπαθούν να ξεφύγουν από μια πόλη/ζώνη θανάτου τίγκα στους κανίβαλους νεκροζώντανους , κάπου στην Νοτιοανατολική Ασία (κυρίως βρίσκονται και περιφέρονται μέσα σε ένα τεράστιο κτήριο) !
Ο Gatling έχει πληρωθεί από εκατομμυριούχο πατέρα για να μπει στην εν λόγω πόλη με την ομάδα του και να σώσει την χαμένη κόρη του ! Η ομάδα του εξαφανίζεται στα πρώτα λεπτά είτε πεθαίνοντας , είτε φεύγοντας με ελικόπτερο . Εκείνος μένει πίσω γιατί έχει αναλάβει μια αποστολή και θα την φέρει εις πέρας με κάθε τρόπο !
Πέρα από το άγχος της επιβίωσης και της αποφυγής των νεκρών , οι επιζώντες θα πρέπει να βιαστούν , γιατί ο στρατός ετοιμάζει αεροπορικό χτύπημα με σκοπό να εξολοθρεύσει οτιδήποτε κινείται στην περιοχή !
Ο Lundgren έχει φτάσει και αυτός αισίως στην μετά-Expendables τρίτη ηλικία . Όπως και ο Steven Seagal , συνεχίζει την γιγάντωση της φιλμογραφίας του με κατευθείαν-σε-dvd περιπέτειες , ίσως λίγο πιο αφοσιωμένα από ότι ο Seagal (δεν χρησιμοποιεί σωσίες , βρίσκεται στα γυρίσματα , δεν τον ντουμπλάρουν άλλοι ηθοποιοί , κτλ) . Ο ήρωας που υποδύεται αποδέχεται το πέρασμα των χρόνων και αυτό φαίνεται σε μια σκηνή όπου βάζει γυαλιά μυωπίας για να διαβάσει έναν χάρτη . Παρόλα αυτά , παραμένει κομάντο , όσα χρόνια κι αν περάσουν (κι ας μην τρέχει το ίδιο γρήγορα - φαίνεται μονίμως λαχανιασμένος) .
H Melanie Zanetti είναι η Jude , η κόρη του εκατομμυριούχου που βρέθηκε για διακοπές στην ζώνη του θανάτου ! Ο πατέρας πληρώνει όσο όσο για την επιστροφή της . Η Jude φαίνεται να απολαμβάνει την Walking Dead πραγματικότητα παρέα με μια κοντόκανη . Ο Lundgren την σώζει καβάλα σε μηχανή από καταδίωξη ζόμπι . Η Jude δεν γουστάρει τον πατέρα της και τον κατηγορεί ανοιχτά για την κατάσταση , μιας και το παθογόνο ήταν παραγωγής ενός εργοστασίου του ....
Η Jude ζει παρέα με μια ομάδα ανθρώπων σε ένα τεράστιο ξενοδοχείο 5 αστέρων . Αυτή και οι φίλοι της είναι οι "καταραμένοι" της ταινίας γιατί ζουν στην "κόλαση" .
Ο David Field ( CHOPPER ) είναι ο Duke . Ο Duke την έχει δει κανονικός Δούκας της αποκάλυψης και το παίζει αρχηγός στο ξενοδοχείο/παλάτι . Δεν συμπαθεί από την πρώτη στιγμή τον Lundgren . Δεν θέλει να φύγει από την ασφάλεια που του παρέχει το πολυτελέστατο χτίσμα . Δεν θέλει να επιστρέψει πίσω στο τίποτα που ήταν στην κανονική ζωή γενικότερα . Όταν ο Gatling προσπαθήσει να πάρει με το ζόρι την Jude μαζί του , θα τον δέσει σε έναν στύλο φωτισμού και θα τον αφήσει να τον φάνε τα ζόμπι - κάτι που δεν θα γίνει .
Ο Matt Doran ( THE MATRIX , o Elan Sleazebaggano στο STAR WARS: EPISODE II - ATTACK OF THE CLONES ) , είναι ο Reese , το αγόρι της Jude . Σώζει τον Gatling από τον στύλο του θανάτου και γίνονται φίλοι .
Ο Jen Kuo Sung ( NO RETREAT NO SURRENDER 3 ) είναι ο Elvis . Λόγο καταγωγής , ο ασιάτης Elvis είναι καλός στις πολεμικές τέχνες , κάτι που συνηθίζει να εξασκεί χωρίς να φοράει μπλουζάκι (και για περίεργο λόγο είναι αλειμμένος με λάδι) . Είναι κάτι σαν το πρωτοπαλίκαρο του Duke . Η τεχνική του δεν τον σώζει από παραλίγο θανατηφόρο παραπάτημα πάνω σε σκουριασμένους τσίγκους οικοδομής ... Τα ζόμπι τον περιλαμβάνουν λίγο αργότερα .
H Lydia Look ( RUSH HOUR , TREMORS 4: THE LEGEND BEGINS ) είναι η Lynn , επίσης ασιατικής καταγωγής , αλλά δεν ασχολείται με πολεμικές τέχνες . Συνήθως κάνει τζόγκινγκ .
H Oda Maria είναι η Anna . Ο Δούκας την αγαπούσε , αλλά έπρεπε να την σκοτώσει γιατί μολύνθηκε . Αυτή είναι η πρώτη της ταινία .
ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ :
Εκεί που όλοι προσπαθούν να βρουν μια λύση , εμφανίζονται από το πουθενά ρομπότ !
Τα ρομπότ έρχονται από μια πρότυπη φουτουριστική πόλη κάπου στην Νοτιοανατολική Ασία , όπου και αποτρελάθηκαν κάποια στιγμή και άρχισαν να σκοτώνουν ανθρώπους . Κάπου στον δρόμο διόρθωσαν μόνα τους το πρόβλημα στον προγραμματισμό τους και αποφάσισαν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα στην δύσκολη αυτή στιγμή . Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ρομπότ από το ROBOTROPOLIS (2011) και η σκηνή που αναφέρουν είναι από την προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη !
Απορώ πως δεν έγινε κάποια ένωση στον τίτλο με αυτήν εδώ , τύπου ROBOTROPOLIS 2: BATTLE OF THE DAMNED !
Η τελική μάχη με τους νεκροζώντανους γίνεται , αφού ο Gatling τροποποιήσει κατάλληλα τους νέους μεταλλικούς του φίλους , δίνοντας τους μια πιο Mad Max εμφάνιση (με καρφιά στους ώμους , αυτόματα όπλα για χέρια , κτλ) !
Η ατμόσφαιρα φεσώνεται με "μολυσμένο" ρομπότ να ηγείται της εφόδου των νεκροζώντανων !
ΤΑ ΖΟΜΠΙ :
Μολυσμένοι δρομείς (που ευτυχώς δεν κάνουν παρκούρ) είναι η πρώτη πρόταση που έρχεται στο μυαλό .
SGI ψευτο-αίμα που εξατμίζεται μέχρι να φτάσει στο πάτωμα είναι η δεύτερη .
-----------------------------------------
Προτείνεται για διπλή προβολή με την χορευτική περιπέτεια BATTLE OF THE YEAR (2013) !
Μετά από αυτό το οπτικό πείραμα θα έχει δημιουργηθεί ένας αχταρμάς στο κεφάλι με μιξαρισμένες αναμνήσεις Lundgren εναντίον ζόμπι εναντίον μολυσμένου ρομπότ , εναντίον χορευτών , εναντίον προπονητή μπάσκετ που έπαιζε στο Lost !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.