Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ZOMBIE HUNTER (2013)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο σε βιντεοκλιπάτη grindhouse παράκρουση από τον K. King .
Σε έναν μεταποκαλυπτικό κόσμο που η επιβίωση είναι άθλος , ένας μοναχικός άντρας , γνωστός ως ο "Κυνηγός" τριγυρνάει τις πόλεις φαντάσματα με ένα σαραβαλιασμένο Camaro . Στο πορτ μπαγάζ του έχει μόνο όπλα και μπουκάλια με αλκοόλ . Δεν έχει να χάσει τίποτε και προσπαθεί να ξεφύγει από το παρελθόν του σκοτώνοντας τους μεταλλαγμένους κανίβαλους που περιφέρονται ελεύθερα , είτε επί πληρωμή , είτε για την πλάκα του . Με το που θα έρθει σε επαφή με μια ομάδα 6 επιζώντων , αποφασίζει να βάλει στόχους στην ζωή του και μένει μαζί τους για να τους προστατέψει από τον νεκροζώντανο όχλο ...
Το κακό ξεκίνησε έναν χρόνο νωρίτερα , με την εξάπλωση ενός συνθετικού ενδοφλέβιου ναρκωτικού - που η πηχτή του υφή και το χρώμα του θυμίζει αντιβιοτικό με γεύση φράουλα - του Natas . Οι χρήστες χάνουν κάθε επαφή με την πραγματικότητα και γίνονται υπερβίαιοι κανίβαλοι . Κανείς δεν ξέρει ποιος το δημιούργησε και κανείς δεν υπολόγισε τις μακροχρόνιες συνέπειες της χρήσης του .
Ο Martin Copping ( είναι ο Κυνηγός των ζόμπι του τίτλου . Σαν άλλος Mad Max μοιράζει αντι-ηρωική φινέτσα με βραχνή/νουαρ αφήγηση Blade Runner στις σκονισμένες πολιτείες μιας δυστοπικής Αμερικής του μέλλοντος (του 2014 δηλαδή , γιατί η επιδημία ξεκίνησε το 2013) . Έχει ένα κτήνος στην καρδιά του που δεν καταλαγιάζει ούτε με όλο το αλκοόλ του κόσμου . Συνοδηγός του στην παράνοια είναι ένα κομμένο κεφάλι με ένα κατσαβίδι σφηνωμένο στο αριστερό μάτι . Κάποτε είχε γυναίκα και παιδί που τον έκαναν να χαμογελάει - πλέον τα μοναδικά πράγματα που τον κάνουν να χαμογελάει , είναι μια καλή σφαγή μέρα-μεσημέρι και η τεκίλα .
O Copping είναι τηλεοπτικός ηθοποιός από την Αυστραλία . Σημαντική (Σηγκαλογική) στιγμή της καριέρας του είναι η συμμετοχή του σε 4λεπτη διαφήμιση Αυστραλιανής μπύρας , δίπλα στον Steven Seagal (βλέπε The Sheep Impact) .
Ο Danny Τρέχω (ειδικά κάθε φορά που βλέπω τον Steven Seagal να πλησιάζει) είναι ο Jesus . Ο "Ιησούς" είναι ερέας με έφεση στην χρήση όπλων και στο ξεπάστρεμα/άφεση αμαρτιών των νεκροζώντανων . Η ταινία ξεκινάει με αφήγηση Ιησού που αναφέρει τα δεινά του διαβόλου , φεσώνοντας στα πρώτα δευτερόλεπτα την ατμόσφαιρα . Στην συνέχεια ανακαλύπτουμε μέσα από μια καλλιτεχνική σκηνή τύπου 300-συναντούν-τον-Skrillex , πως ο Πατέρας Ιησούς τριγυρνούσε μέσα στην κόλαση της ζόμπι αποκάλυψης με μοναδική του συντροφιά ένα τσεκούρι και ένα δερμάτινο παντελόνι ...
Ο Ιησούς είναι ηγετική μορφή και συντηρεί στην ιεραποστολή του άλλους 5 ανθρώπους που έσωσε μόνος του από ομάδα αποτρελαμένων κυνηγών ζόμπι .
Στον αυτοσχέδιο χώρο ημίγυμνης προσευχής έχει σε κεντρικό σημείο το αγαπημένο του τσεκούρι .
Μόνο μέσα στο 2013 , ο Trejo έχει εμφανιστεί σε 21 ταινίες (πριν περάσουν οι 2 πρώτοι μήνες του καινούργιου έτους , έχει ήδη στην φιλμογραφία του άλλες 29 ταινίες που ετοιμάζονται , ή είναι ήδη έτοιμες για κυκλοφορία μέσα στο 2014) . Στις περισσότερες από αυτές έχει είτε μικρούς ρόλους , είτε μικρό πέρασμα μπροστά από την κάμερα . Το γεγονός αυτό δεν εμποδίζει τους υπεύθυνους της εκάστοτε παραγωγής να εκμεταλλευτούν την αναγνωρισιμότητα της φυσικής του παρουσίας και να κοτσάρουν την μούρη του στο εξώφυλλο , σε πρωταγωνιστική θέση !
H εξωτική χορεύτρια/μοντέλο σε περιοδικά αυτοκινήτων και ειδικών εκδόσεων του Playboy Jade Regier κάνει το ντεμπούτο της στο βίντεο ως η υπερσεξουαλική Fast Lane Debbie . Την πέφτει άγρια στον Κυνηγό από το πρώτο λεπτό . Σε στιγμή ερωτικής έξαψης , μας κερνάει και έναν χορό πάνω και γύρω από μια πρόχειρη μπάρα που βρίσκεται εντελώς συμπτωματικά στον χώρο .
Την στιγμή του βίαιου θανάτου της (την διαπερνάει αλυσοπρίονο) , προλαβαίνει να φτιάξει το μαλλί που της πέφτει μπροστά στα μάτια επιβεβαιώνοντας έτσι την εμπειρία της στο Playboy !
Η Clare Niederpruem ( THE MAZE , ORCS , VAMP U ) είναι η Alison . Είναι συνεσταλμένη και ευγενική , το άκρως αντίθετο της Debbie , αλλά ψήνεται και εκείνη για τον Κυνηγό . Το ίδιο και εκείνος . Η Alison βρίσκεται υπό την προστασία του Πατέρα Ιησού μαζί με τον μικρότερο αδελφό της , Ricky .
Στο δεύτερο μισό της ταινίας (μετά την ηρωική θυσία/αποχώρηση του Πατέρα Ιησού) , ο Κυνηγός και οι καινούργιοι του φίλοι , φεύγουν από το καταφύγιο τους και βγαίνουν στον δρόμο . Κάποια στιγμή φτάνουν σε ένα χωριό φάντασμα και το πρώτο πράγμα που συναντούν είναι μια πινακίδα με το όνομα Dahmer γραμμένο πάνω . Αυτό από μόνο του (πέρα από τα κομμάτια από ανθρώπινα σώματα που υπάρχουν διάσπαρτα στο χώμα) είναι κακά μαντάτα .
Ο Jeff Kirkham ( ο Αρχηγός των Όρκς στο ORCS , OSOMBIE ) είναι ο Funny Man , ο παρανοϊκός με το πριόνι που μετατρέπει σε έργα νεκρής φύσης τόσο τους μολυσμένους , όσο και τους υγιείς που περνούν από την περιοχή του . Δεν μιλάει , γελάει μόνο νοσηρά ενώ κυνηγάει .
Η Jennifer Kirkham (ή συγγενής , ή σύζηγος του Jeff) είναι παραγωγός της ταινίας , οπότε έτσι εξηγούνται οι διάσπαρτες αφίσες από τα ORCS (2011) και OSOMBIE (2012) που παρατηρούμε .
Μετά την συνάντηση με τον αστείο , η παρέα καταλήγει έξω από ένα υπόστεγο αεροδρομίου . Το μικρό αεροπλάνο που τους περιμένει μέσα , θα τους οδηγήσει στην ελευθερία ...
ΤΑ ΖΟΜΠΙ :
Ή αλλιώς "Φαγάδες" όπως αναφέρονται , είναι σάπιοι όπως πρέπει .
Η υπερβολική χρήση ψηφιακών εφέ χαλάει την ατμόσφαιρα για πολλοστή φορά . Ειδικά όταν εμφανίζεται ο ψηφιακός Tyrant (για όσους ξέρουν από βιντεοπαιχνίδια Resident Evil) Κυνηγός !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.