Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

TOXIN (2014)


"Εκατομμύρια μολυσμένοι , αμέτρητοι νεκροί , άλλοι τόσοι νεκροζώντανοι !"
 
Γραμμένο και σκηνοθετημένο με διάθεση για κάτι εντελώς διαφορετικό από τον editor κυρίως αθλητικών βιντεοπαιχνιδιών Tom Raycove ( NEED FOR SPEED: UNDERGROUND 1&2 ) .
Ο Υπολοχαγός των Ειδικών Δυνάμεων του Αμερικανικού Στρατού , John Paxton ( ο κασκαντέρ Douglas Chapman - τον έχεις δει σίγουρα σε κάποια ταινία να κρέμεται ή να περνάει μέσα από τζάμια , ή να παλεύει με τον Jason στο FREDDY VS JASON , ή να σκοτώνει Πέρσες σε αργή κίνηση , αλλά άλλες μούρες απολαμβάνουν την αναγνώριση - αυτός είναι ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος και το σκαμμένο πρόσωπο του φέρνει στον νου τον Clint Eastwood στις δοξασμένες σπαγγέτι εποχές ) , ζητά ματωμένη εκδίκηση από την κυβέρνηση που τον άφησε αβοήθητο μέσα στην ζώνη θανάτου που προκλήθηκε από την απελευθέρωση φονικού μεταλλακτικού ιού !
Κάπου στα βορειοδυτικά του Ειρηνικού Ωκεανού , ένα άκρως μυστικό νησί που τυχαίνει να έχει μια άκρως μυστική Αμερικανική στρατιωτική βάση , γίνεται τόπος εκτέλεσης βιολογικών πειραμάτων . Ο Υπολοχαγός Paxton είναι ο μοναδικός επιζώντας της επίθεσης μανιακών στην ομάδα του !
6μήνες αργότερα , το νησί έχει γίνει τουριστική ατραξιόν για το πλατύ κοινό .
Ιδιωτική εταιρία διοργανώνει ταξίδια περιπέτειας στην άγρια φύση . Στο νησί πηγαίνει κανείς μόνο με αεροπλάνο . Η πρώτη και τελευταία φουρνιά πελατών της εταιρίας , θα ζήσει την απόλυτη περιπέτεια επιβίωσης μέσα στην ζούγκλα ... Ο Paxton φροντίζει να είναι και αυτός ανάμεσα στους χαρακτηριστικούς επιβάτες (νεόνυμφο ζευγάρι , πλουσιόπαιδο , φιλικός τύπος με σκοτεινά κίνητρα , φοβιτσιάρης με γνώσεις , ο χοντρός που συνήθως δεν τρέχει γρήγορα και γίνεται το πρώτο γεύμα , κτλ) , γιατί έχει ανοικτούς λογαριασμούς στο νησί !
Η Kyra Zagorsky ( HELIX ) είναι η δεύτερη πιλότος/αεροσυνοδός του τσάρτερ και σεξουαλικά δυναμική ηρωίδα που σπάει μούτρα όταν χρειαστεί , Carla Frye .
Ο Philip Granger ( PREMONITION , TUCKER & DALE VS EVIL , V , CAPRICA , TRUE JUSTICE ) είναι ο διεφθαρμένος στρατιωτικός , Ταγματάρχης Donald Magnusson . Τον ενδιαφέρει μόνο το N-REX , το χημικό κατασκεύασμα που μοιάζει με κόκα και μεταμορφώνει σε μανιακούς όσους το εισπνεύσουν ! Το απόλυτο βιολογικό όπλο !
ΤΑ ΖΟΜΠΙ :
Οι νευριασμένοι παρκουρίστες με τα πασαλειμμένα μούτρα που τρέχουν πάνω κάτω στη ζούγκλα και γρυλίζουν , δεν πείθουν ιδιαίτερα για νεκροζώντανοι . Ούτε είναι τα εκατομμύρια που υπόσχεται το εξώφυλλο του dvd !
Επιπλέον , ο όρος "ζόμπι" έχει πλατειάσει τόσο πολύ που όλοι όσοι στραβωμουτσουνιάζουν και επιτίθονται θεωρούνται ζόμπι !
Στα 72 λεπτά της ταινίας , οι "μανιακοί" εμφανίζονται γύρω στο 46ο λεπτό (πριν από αυτό , απολαμβάνουμε αγωνιώδεις λήψεις "θερμικής όρασης") .
H TAINIA :
Η δομή της και το πως αντιδρούν οι ετερόκλητοι χαρακτήρες μεταξύ τους θα μπορούσε να την κάνει ταινία με αρκουδοκαρχαρίες , εξωγήινους , φυλή πιθηκανθρώπων κανίβαλων , στρατιωτικά cyborgs εκτός ελέγχου , μανιακούς μασκοφόρους δολοφόνους , ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς να κυνηγάει πανικόβλητους ανθρώπους μέσα σε ένα ανοιχτό περιβάλλον όπως είναι ένα νησί !
Ο Raycove επέλεξε την σιγουριά των μολυσμένων (γνωστών και ως "ζόμπι") και τους ARROW γυμνασμένους κοιλιακούς του Paxton να μας χτυπάνε κατακέφαλα πριν καλά καλά ξεκινήσει η δράση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.