Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

THANATOMORPHOSE (2012)

"Θανατομόρφωση" : Τα φανερά σημάδια αποσύνθεσης που συμβαίνουν σε έναν οργανισμό μετά τον θάνατο του .
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Καναδό Eric Falardeau , το THANATOMORPHOSE είναι το NECROMANTIK (1988) του 21ου αιώνα .
Πρόκειται για οπτική εμπειρία που δεν χρειάζεται να την παραποιήσω στο ελάχιστο με οποιαδήποτε προσπάθεια παρουσίασης , ή ανάλυσης σε κάποιον που δεν την έχει δει . Παρόλα αυτά , μερικές σκέψεις πρέπει να αποτυπωθούν - για να ανασάνω λίγο καλύτερα .
Κλειστοφοβική σεξουαλικότητα ; Άγριος έρωτας και ακόμη αγριότερος θάνατος ; Είναι κάτι άβολο το οποίο εξελίσσεται μπροστά στα μάτια σου σε έναν καταιγισμό αρρωστημένης ακράτειας σωματικών υγρών που δεν μπορείς να το ελέγξεις . Είναι κάτι το οποίο σε ξεσηκώνει σταδιακά σε έναν εμετικό ενθουσιασμό τον οποίο δεν μπορείς να τον μοιραστείς με κανέναν , γιατί απλά δεν μπορείς να το προτείνεις ως θέαμα σε κάποιον άλλο . Προτιμάς να το υποφέρεις μόνος και να χαθείς στο μηδενιστικό ξέσπασμα της τελευταίας στιγμής της ταινίας , η οποία ίσως και να αντικατοπτρίζει την τελευταία στιγμή κάθε ανθρώπινης εμπειρίας που περνιέται για ύπαρξη :
Ένα σώμα που θυμίζει περισσότερο κινούμενο πολτό σάρκας , το οποίο αποσυντίθεται σκουλικιασμένο και σάπιο μέσα σε ένα αιματοβαμμένο/σπαραξικάρδιο ουρλιαχτό το οποίο με την σειρά του παύει απότομα με την πτώση του εξαρθρωμένου σαγονιού από ένα νεκρό και χωρίς κρέας κρανίο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.