Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

FLIGHT OF THE LIVING DEAD: OUTBREAK ON A PLANE (2007)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον  παραγωγό/σκηνοθέτη Scott Thomas ( X-MEN , NIGHT MAN , LATIN DRAGON ) .
Σε μια νυχτερινή υπερατλαντική πτήση ρουτίνας από το Λος Άντζελες στο Παρίσι , μια ομάδα επιστημόνων που δούλευε για την CIA , μεταφέρει μέσα στο αεροπλάνο ένα κιβώτιο που περιέχει μολυσμένη από έναν γενετικά μεταλλαγμένο ιό συνάδελφο τους . Ο πειραγμένος ιός είναι ικανός να επαναφέρει στην ζωή τους νεκρούς και δεν πρέπει να πέσει σε λάθος χέρια ! Η σοβαρότητα της κατάστασης εντείνεται από τον ένοπλο φρουρό με την λευκή στολή απολύμανσης που ελέγχει τον χώρο κράτησης της μολυσμένης .
Ενώ το αεροπλάνο περνάει με αναταράξεις μέσα από μια ισχυρή καταιγίδα και οι επιστήμονες τσακώνονται για την ανορθόδοξο τρόπο μεταφοράς , το κιβώτιο με την μολυσμένη θα φύγει από την θέση του και θα ανοίξει !
Αναμενόμενα ο ιός εξαπλώνεται μέσα στο αεροπλάνο σαν κλανιά μέσα σε ασανσέρ !
Χωρίς κοντινό αεροδρόμιο για να προσγειωθούν , και με τα καύσιμα να τελειώνουν , το πλήρωμα και οι έντρομοι επιβάτες θα πρέπει να παλέψουν για την ζωή τους στον αέρα !
Ο David Chisum ( ONE LIFE TO LIVE , AMERICAN HORROR STORY ) είναι ο Truman Burrows . Ηρωικός Πράκτορας ο οποίος συνοδεύει επικίνδυνο κρατούμενο με χειροπέδες . Ανταλλάζουν ειρωνικές αβρότητες τύπου "ωραίο το κουστούμι σου , θα μου πεις που μπορώ να αγοράσω και εγώ ένα ;" , "η αεροσυνοδός σε θέλει , κάνε κίνηση" , "θα δεις τι ωραία που θα περάσεις στις φυλακές με αυτά τα ρούχα" , κτλ ... O Chisum φέρνει λίγο στον νου τον Jeff Wincott , αλλά δεν σκαμπάζει από πολεμικές τέχνες . Θα προσπαθήσει , αλλά ΔΕΝ θα ελέγξει την κατάσταση ... Θα προσγειώσει το αεροπλάνο όμως .
Ο Kevin J. O'Connor ( LORD OF ILLUSIONS , THE MUMMY , VAN HELSING , G.I. JOE: THE RISE OF COBRA ) είναι ο Frank , ο λογιστής της Ρωσικής μαφίας . Μεταφέρεται σε φυλακή της Γαλλίας για να μην τον πιάσουν οι μαφιόζοι που κορόιδεψε .
H Kristen Kerr ( INLAND EMPIRE ) είναι η αεροσυνοδός Megan .
O Erick Avari ( STARGATE SG-1 , INDEPENDENCE DAY , THE MUMMY , THE 13TH WARRIOR , PLANET OF THE APES , DAREDEVIL ) είναι ο Δόκτωρ Leo Bennett . Διευθυντής των Εργαστηρίων Medcon . Αδίστακτος επιστήμονας που δεν σκέφτεται το κόστος των ανακαλύψεων του . Έχει ανακαλύψει μια καινούργια μετάλλαξη του ιού της Μαλάριας και η Κυβέρνηση τον ψάχνει γιατί σκοπεύει να το πουλήσει ως βιολογικό όπλο στον καλύτερο πελάτη ! Τουλάχιστον αυτές ήταν οι αρχικές πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών . Στην πραγματικότητα , ο Bennett τροποποίησε το DNA κουνουπιού από το Βιετνάμ - το τσίμπημα του οποίου μπορεί να σταματήσει και να επαναφέρει την λειτουργία των οργάνων του ανθρωπίνου σώματος !
O Richard Tyson ( KINDERGARTEN COP , BIG BAD WOLF ) είναι ο Paul Judd . Φαινομενικά , νομίζεις πως ακολουθεί κάποιο είδος φαρμακευτικής αγωγής , αλλά είναι μυστικός αστυνομικός του αέρα στην υπηρεσία της TSA ( Transportation Security Administration ) . Παρέα με τον Burrows είναι το δυναμικό δίδυμο της ιστορίας . Ο Judd ανακαλύπτει νέο τρόπο εξόντωσης νεκροζώντανων : "Δύο στο στήθος , Μια στα αρχ*&ια" !
Ο Derek Webster ( ENTER THE NINJA , STARGATE , INDEPENDENCE DAY , GODZILLA , REVOLUTION ) είναι ο διάσημος μαύρος παίχτης του γκόλφ Long Shot ! Μοιράζει αυτόγραφα στις αεροσυνοδούς και προκαλεί την ζήλεια της γυναίκας του . Μετά τα αυτόγραφα , αρχίζει να μοιράζει μπαστουνιές στα ζόμπι .
Ο Tucker Smallwood ( SPACE: ABOVE AND BEYOND , DEEP IMPACT , STAR TREK: VOYAGER , THE ONE , BLACK DYNAMITE ) είναι ο Συνταγματάρχης Wood . Δίνει κύρος με την εμφάνιση του μέσα σε μυστικό δωμάτιο ελέγχου κρίσεων ενώ μιλάει σοβαρά για την κατάσταση που έχει βγει εκτός ελέγχου . Φοράει στολή τίγκα στο παράσημο . Παίρνει τηλέφωνο τον Πρόεδρο , αγχώνεται , ιδρώνει , ελπίζει . Τα γνωστά .
-------------------------------------------------
ΤΑ ΖΟΜΠΙ :
Στην μετά-THE WALKING DEAD εποχή , ο πήχης της σαπίλας έχει ανέβει πολύ .
Οι νεκροζώντανοι της ταινίας βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και η καφρίλα των λάτεξ γευμάτων είναι αιματηρή . Ουρλιάζουν σαν ράπτορες και φαίνεται να βγαίνουν από παντού : Πίσω από τον καθρέφτη της τουαλέτας , από τους αεραγωγούς , από το πάτωμα , κτλ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.