Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

RISE OF THE ZOMBIES (2012)


Ένα χρόνο μετά το ZOMBIE APOCALYPSE (2011) , η Asylum χτυπάει με δεύτερη τηλεταινία με ζόμπι για το Syfy (με σκοπό να απαντήσει τηλεοπτικά στο Walking Dead) , γραμμένη από τους Keith Allan ( ZOMBIE NIGHT ) και την Delondra Williams ( SOCIAL NIGHTMARE , RAGIN CAJUN REDNECK GATORS , ZOMBIE NIGHT ) , ενώ είναι σκηνοθετημένη από την σταθερή επιλογή της αγαπημένης εταιρίας , Nick Lyon ( SPECIES: THE AWAKENING , ZOMPIE APOCALYPSE , BULLET ) . O Lyon θα αναλάβει τα ηνία και για την επερχόμενη ταινία με Ηρακλή για την Asylum , το HERCULES (2014) .
Πάμε πάλι ...
Κατά την διάρκεια Ζόμπι Αποκάλυψης , μια ομάδα ετερόκλητων επιζώντων προσπαθούν να γλυτώσουν από τα σάπια δόντια των νεκροζώντανων μπαίνοντας μέσα στην φυλακή του Αλκατράζ !
H Mariel Hemingway ( SUPERMAN 4 ) είναι η Δόκτωρ Θαλάσσιας Βιολογίας , Lynn Snyder .
Ο Danny Trejo είναι ο Κάπτεν Caspian . Είναι ο καπετάνιος της βάρκας που μετέφερε την δόκτωρ μεταξύ άλλων επιζώντων στο νησί φυλακή . Βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον μέσα στην φυλακή και γνωρίζει καλά τα κατατόπια . Πυροβολεί ζόμπι σε αργή κίνηση .
Τον δαγκώνουν στο 33 λεπτό , γεγονός που δεν δικαιολογεί την τεράστια μούρη του στο κέντρο του εξώφυλλου του dvd . Τον σκοτώνουν οι φίλοι του με μια τσεκουριά στο κεφάλι . Ίσως η χρήση μεγάλης μαχαίρας (έτσι μεταφράζεται το machete) να ήταν υπερβολική αναφορά .
Ο Ethan "JU-BA-JU-BA-JU" Suplee ( AMERICAN HISTORY X ) είναι ο Marshall . Είναι πιλότος . Μέσα στο χάος , βλέπει παντού σημάδια από τον θεό . Έχει ενδιαφέρουσες συζητήσεις περί μεταφυσικής με την Lynn .
Και οι τρεις μαζί βρίσκονται αρχικά στις ακτές του νησιού φυλακή και έχουν φιλοσοφικές ανησυχίες για το αν είναι ηθικό να σκοτώνουν ανθρώπους , ακόμη και αν έχουν πάψει να είναι άνθρωποι και έχουν μεταμορφωθεί σε μανιακούς νεκροζώντανους κανίβαλους . Η συζήτηση τελειώνει όταν το κύμα ξεβράσει ορδή από ζόμπι και ο πανικός ξεχυθεί έξω και μέσα στην φυλακή !
Ο LeVar Burton ( ο Mr. Laforge από το STAR TREK THE NEXT GENERATION ) είναι ο Δόκτωρ Halpern . Χρειάζεται ένα "ζωντανό" δείγμα για να συνεχίσει τα πειράματα του και να βρει μια λύση στον βιολογικό τρόμο . Βρίσκεται και αυτός στην φυλακή μαζί με άλλους επιζώντες . Το θεωρήσαν καλή ιδέα να πάνε στο νησί και να κλειστούν μέσα στην φυλακή . Χάνει την κόρη του σε μια επίθεση (την δαγκώνει ζόμπι) . Όταν οι άλλοι αποφασίζουν να φύγουν από το νησί , εκείνος μένει εκεί για μελέτη (της κόρης του κυρίως , γιατί την έχει κλεισμένη μέσα σε ένα κελί μετά την μεταμόρφωση της) και περισυλλογή , αφού πλέον δεν έχει να χάσει τίποτε (τι άλλο να χάσει ; κάποτε ήταν στο Star Trek , τώρα παίζει σε ταινία της Asylum , οι συμβολισμοί βγάζουν μάτι) .
Ο γιατρός παραδίνεται στην παράνοια με το πέρασμα των ημερών , αρχίζοντας να ταϊζει τον εαυτό του στην κόρη του ... Δεν βρίσκε τελικά την λύση στον βιολογικό τρόμο .
Η Lynn Snyder υπόσχεται να στείλει την ακτοφυλακή με προμήθειες όταν φτάσει στην αντίπερα όχθη με την ομάδα αποφασισμένων που την ακολουθεί (οι οποίοι , εκτός από τον Trejo , θυμίζουν εμφανισιακά μερικούς από τους πρωταγωνιστές του Walking Dead) ... Κρατάνε επαφή με ασύρματο , οπότε ο γιατρός θα μπορεί να βοηθάει με τις γνώσεις του από μακριά .
Φυσικά στην αντίπερα όχθη δεν υπάρχει ακτοφυλακή , πόσο μάλλον επιζώντες , οπότε η ομάδα ταμπουρώνεται σύντομα μέσα σε ένα σπίτι . Κάτι που δεν είναι καλή ιδέα . Μετά την απόδραση και από το σπίτι , ακολουθεί η έξοδος από το San Francisco με μεγάλη μάχη πάνω στην φημισμένη κόκκινη γέφυρα (κάπου εκεί κοντά είναι και η Federation Academy) . Οι μάχες είναι σκληρές και ο αριθμός των επιζώντων μειώνεται σταθερά , με τις γνωστές αγωνίες να κυριαρχούν μέχρι το τέλος της ταινίας ...
Ο French Stewart ( STARGATE , o Inspector Gadget στο INSPECTOR GADGET 2 ) είναι ο Δόκτωρ Arnold . Ο Δόκτωρ Arnold μπαίνει τελευταίος στην παρέα . Έχει κλειδωθεί μέσα στο εργαστήριο του και παίζει δυνατά Μότσαρτ από τα ηχεία . Κρατάει τα ζόμπι ήρεμα με αυτόν τον τρόπο , κάτι που δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερη κλίμακα , εκτός κι αν βάλει τεράστια ηχεία σε νταλίκες που θα παρασύρουν με την υπνωτική μελωδία τα ήρεμα ζόμπι μέσα σε ηφαίστειο (γιατί η θάλασσα δεν τους κάνει τίποτα) . Δραπετεύει στο ηλιοβασίλεμα με ελικόπτερο μαζί με τους καινούργιους του φίλους , αφήνοντας έτσι χώρο και για τρίτη τηλεταινία ...
ΤΑ ΖΟΜΠΙ :
H Asylum έκανε την έκπληξη και κατάφερε να σκάσει λεφτά για να έχουμε παραγωγή αξιόπιστων νεκρωζώντανων και ανελέητης καφρίλας στις συναντήσεις επιζώντων και ξανανιωμένων νεκρών , αλλά η εμφανής χρήση υπολογιστή (συμπεριλαμβανομένης και καισαρικής φέσο-γέννας ζόμπι μωρού με άμεσο ποδοπάτημα στο έδαφος) αναιρεί το παρακάτω :
----------------------------------------------
-Βραβείο Ξεδιάντροπης Προώθησης , πάει :
Στον David Hinkley από το NY Daily News .
Πάνω στο οπισθόφυλλο του dvd αναγράφεται χωρίς ντροπή η ατάκα του "Αν σας αρέσει το Walking Dead , αλλά κατά βάθος νιώθετε ότι δεν είναι αρκετά αιματηρό και τρομαχτικό , θα αγαπήσετε το Rise Of The Zombies" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.